Sari la conținut

Când NU se fac nunți în anul 2025. E mare PĂCAT în religia ortodoxă!

Nunta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit calendarului ortodox, cununia religioasă nu se poate organiza în Biserică în zilele de post de peste an și nici în zilele Praznicelor Împărătești.

Motivul pentru care biserica interzice organizarea nunților în perioadele stabilite de post și Praznice de peste an este că bucuria asociată atmosferei de sărbătoare nu este în concordanță cu înfrânarea și sobrietatea pe care o impune postul.

Rânduielile creștine impun câteva restricții, respectiv zile în care nu se săvârșește Taina Cununiei în Biserică, potrivit digi24.ro. În 2025, în perioada sărbătorilor importante din timpul anului nu se fac nunți.

sursa foto: unica.md

Zilele şi perioadele când este intezis la nunţi

Nu se fac nunți în 2025 în toate zilele de post din timpul săptămânii, în perioadele de post importante din timpul anului și nici în ajunul și zilele Praznicelor împărătești după cum urmează:

1-2 februarie – Întâmpinarea Domnului;

28-29 mai – Înălțarea Domnului;

7-9 iunie – Rusaliile;

15 august – Adormirea Maicii Domnului;

13-14 septembrie – Înălțarea Sfintei Cruci;

24 februarie – 27 aprilie – De luni, după Lăsatul Secului de carne pentru Postul de Paște, și până Duminica Sfântului Apostol Toma;

16 iunie-28 iunie – Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel;

31 iulie-14 august – În Postul Adormirii Maicii Domnului;

29 august – Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul;

15 noiembrie – 24 decembrie – Postul Nașterii Domnului;

25 decembrie 2025 – 6 ianuarie 2026 – În intervalul dintre Crăciun și Bobotează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel