Sari la conținut

Film documentar despre Nadia Comâneci, la 50 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. Regizorul Tudor Giurgiu: „E foarte încântată”

Nadia Comaneci
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Nadia Comaneci la JO din 1976

Film documentar despre Nadia Comâneci, la 50 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. Regizorul Tudor Giurgiu intenționează să-l lanseze în anul 2026.

Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu, cei trei regizori ai documentarului despre Ilie Năstase, s-au aflat sâmbătă, 28 septembrie, la Oradea.

Aceștia au răspuns întrebărilor spectatorilor după vizionarea filmului „Nasty”, „pentru prima oară proiectat într-un teatru”, cuprins în programul TIFF Oradea.

Regizorul Tudor Giurgiu a declarat, la Oradea, că intenționează să realizeze un film documentar despre Nadia Comăneci, pe care și-ar dori să-l lanseze în 2026, la fix 50 de ani de la momentul istoric al Olimpiadei de la Montreal.

Nadia Comaneci
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Film despre Nadia Comăneci, la 50 de ani de la JO de la Montreal

Tudor Giurgiu a menționat că s-a întâlnit cu Nadia Comăneci pentru a discuta despre proiectul unui film documentar, iar aceasta s-a arătat foarte încântată. Cei doi au discutat și despre aspecte mai puțin cunoscute din viața acesteia.

Și, cu toate că a avut mai multe propuneri de-a lungul timpului, Nadia Comăneci consideră că abia acum este momentul și a acceptat propunerea lui Cosmin Hodor privind realizarea unui documentar. Cosmin Hodor este apropiatul lui Țiriac. Acesta a contribuit enorm la acordul ei.

Nadia se bucură că România poate realiza acum documentare la un nivel internațional și crede în echipa care îl va realiza. Aceasta va fi, în mare, aceeași care a realizat și filmul documentar Nasty.

„Între timp m-am văzut cu Nadia. Am vorbit un pic despre proiect, o să vedem cum facem. Ideea era să vedem dacă Nadia e deschisă şi vrea. Am vorbit cu ea şi e foarte încântată.

Am discutat şi despre nişte aspecte despre care ea n-a prea vorbit şi o să vedem. Dar cred că mergem mai departe”, a declarat regizorul, potrivit Agerpres.

Giurgiu a adăugat că intenționează să finalizeze filmul în 2026, pentru a marca 50 de ani de la Olimpiada de la Montreal, când Nadia Comăneci a câștigat prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

„Planul ar fi ca, în 2026, când se împlinesc 50 de ani de la Olimpiada de la Montreal să avem filmul gata. Dacă totul va fi bine”, a mai spus  Tudor Giurgiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel