Sari la conținut

Meteorologii anunță COD GALBEN de ploi în vestul tării: Cantitățile de apă vor fi de peste 100 litri/m

vremea
Sursă foto: Agro TV
vremea septembrie

Meteorologii anunță COD GALBEN de ploi în vestul tării: Cantitățile de apă vor fi de peste 100 litri/m

Se strică vremea, mai întâi de mâine aşteptăm ploi însemnate cantitativ în vestul ţării după care precipitaţiile se vor extinde treptat în toate zonele. Temperaturile vor scădea simţitor, iar la munte sunt anunţate lapoviţă şi ninsoare. Specialiştii au emis un cod galben în acest sens valabil până luni seară.

Constanţa Vâlciu, meteorolog,  spune că duminică avem în vigoare un cod galben. În acest interval vor fi averse ce se vor extinde în toată țara.

Meteorolog: Averse ce se vor extinde în toată țara

„Pentru duminică, începând de la ora 10:00 până pe 30 septembrie, ora 22:00 avem în vigoare un cod galben. În acest interval vor fi averse ce se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-40 litri/mp şi local de peste 50 litri/mp, potrivit RRA.

Vremea se va răci accentuat în toată țara

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 45-65 km/oră, iar în Moldova și în estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/oră. În același timp se va răci accentuat în toată țara, iar la munte, la altitudini în general de peste 1.700 de metri și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Tot de duminică dimineață ne vom confrunta cu fenomene meteo și mai severe.

„Pentru duminică, începând de la ora 10:00 până luni, la ora 12.00 va fi în vigoare și un cod portocaliu pentru ploi torențiale și abundente. În acest interval, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și Orientali. În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 50-90 litri/mp și, izolat, de peste 100 litri/m”, potrivit meteorologului Constanţa Vâlciu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel