Din cuprinsul articolului
Un amplu studiu a identificat aproximativ 200 de substanțe potențial cancerigene în materialele de ambalare a produselor alimentare.
Legislația privind materialele care intră în contact cu alimentele din mai multe țări reglementează substanțele cancerigene genotoxice pentru a proteja cetățenii.
Substanțele chimice cancerigene din ambalajele alimentare și din alte materiale și articole care intră în contact cu alimentele ar trebui să fie rare, deoarece reglementările și testele FCM vizează cancerul ca unul dintre puținele obiective de sănătate.
Bază de date cu 200 de substanţe chimice periculoase
Baza de date privind substanțele chimice migratoare și extractibile care intră în contact cu alimentele (FCCmigex) a Food Packaging Forum și lista potențialelor substanțe cancerigene pentru sân a Silent Spring Institute relevă 189 de substanțe potențial cancerigene în FCM-uri, dintre care 143 în materiale plastice și 89 în hârtie sau carton.
„Baza noastră de date FCCmigex ne-a ajutat să găsim aceste substanțe chimice periculoase în materialele care intră în contact cu alimentele.
Această resursă reunește într-un singur loc ușor de explorat informații valoroase din mii de studii științifice publicate privind substanțele chimice din materialele care intră în contact cu alimentele”, a declarat conducătorul studiului, Lindsey Parkinson, Data Scientist și editor științific la Food Packaging Forum.