Sari la conținut

Medic: Acest suc subțiază sângele și poate fi băut chiar și de diabetici

diabet
Sursă foto: GETTY Images
Suc pentru diabetici

Medic: Acest suc subțiază sângele și poate fi băut chiar și de diabetici!  Sucul conține multe vitamine: A, C, B6, PP, precum și potasiu și magneziu. Medicii îl recomandă celor care vor să slăbească, dar și celor diagnosticați cu diabet.

Sucul de roșii, datorită conținutului scăzut de zahăr, poate fi băut de diabetici și de persoanele care decid să slăbească, spune doctorul și biologul blond dr. Irina Lyalina. Ea a menționat că acest produs conține multe vitamine: A, C, B6, PP, precum și potasiu și magneziu.

Beneficiile sucului de roșii

suc de rosii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Sucul de roșii este dietetic. Conține o mulțime de vitamine A, C, B6, PP, potasiu și magneziu. Promovează eliberarea hormonului fericit – serotonina, ajutând la ameliorarea tensiunii și a stresului. Fără zahăr, este util diabeticilor (indicele glicemic al sucului de roșii este destul de scăzut – 38), copiilor și celor care vor să slăbească. Femeile însărcinate pot și ar trebui să-l bea, deoarece ajută să facă față toxicozei, umflăturilor și constipației”, spune dr. Lyalina.

Ea adaugă că culoarea roșie a sucului se datorează prezenței licopenului în roșii, un colorant natural cu proprietăți antioxidante. Expertul amintește că băutura reduce riscul de boli de inimă, deoarece ajută la normalizarea nivelului de colesterol „rău” și la creșterea elasticității vaselor de sânge.

„Sucul de roșii crește elasticitatea vaselor de sânge și reduce formarea cheagurilor de sânge, precum și prevenirea cancerului. Cel mai mult licopen se găsește în coajă și roșiile prea coapte. Acest suc are proprietăți coleretice și antiinflamatorii, motiv pentru care este util persoanelor cu aciditate scăzută a stomacului și boli duodenale”, spune medicul.

Sucul de roșii are efect antisclerotic

Are un efect benefic asupra compoziției sângelui, eliminând colesterolul dăunător din acesta și crescând nivelul hemoglobinei. Această băutură este o excelentă prevenire a trombozei. De asemenea, afectează presiunea intraoculară și o reduce, ceea ce este deosebit de valoros în glaucom.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel