Sari la conținut

TOP 5 alimente balsam pentru RINICHI. Combat eficient litiaza renală!

boala de rinichi
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse dintr-un amestec minerale cristaline sau săruri care se găsesc printre substanţele din urină la nivelul rinichilor.

Simptomele litiazei renale se manifestă prin dureri şi crampe puternice, greață, vărsături, febră, frisoane și urină cu sânge. Medicii atrag atenţia că, pe termen lung, pietrele la rinichi pot provoca infecții şi inflamaţii (hidronefroză), insuficiență renală sau boală renală în stadiu terminal.

Pentru a avea grijă de rinichii tăi, nu ai nevoie de suplimente nutritive miraculoase și alimente exotice, ci doar de anumite modificări în dietă, care să includă unele produse destul de familiare și accesibile.

Rinichii reprezintă una dintre principalele perechi de organe naturale de detoxifiere ale corpului, cu rol important în reglarea tensiunii arteriale și absorbția vitaminei D.

Atenţie la calculii renali!

Dacă există probleme cu rinichii, acest lucru va afecta starea întregului organism. Compoziția sângelui se va modifica, vor apărea probleme de coagulare, activitatea inimii și a vaselor de sânge vor fi deteriorate, imunitatea și digestia vor avea de suferit.

Modificarea poziţiei calculilor renali poate fi dureroasă, la fel ca şi eliminarea lor prin urină. Medicii spun că majoritatea pietrelor la rinichi sunt pietre de calciu, de obicei sub formă de oxalat de calciu, o substanţă produsă zilnic de ficat sau absorbită din alimentaţie.

Vă puteți ajuta rinichii cu o dietă inteligentă, în care să includeţi cinci alimente protectoare pentru funcţia renală, care acţionează precum un balsam.

Castraveți

Mulți experți susţin că, datorită cantității mari de apă din compoziția lor, castraveții au efect diuretic și ajută la detofixierea naturală a canalelor urinare.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Hrişcă

Este una dintre cele mai sănătoase cereale, fiind bogată în carbohidrați complecși ce ajută la eliminarea urinei care conține substanțe nocive din organism. Hrișca are îm compoziţie și proteine ​​cu un conținut scăzut de sulfați, astfel încât acest terci va pune mai puțină presiune asupra rinichilor.

Pește de mare

Principalul avantaj al acestui produs este acidul gras polinesaturat omega-3. Aproape toate celulele din corpul nostru, inclusiv țesutul renal, au nevoie de acest compus. Omega-3 este, de asemenea, implicat în formarea membranelor și ajută la protejarea celulelor renale.

Aceste fructe conțin antocianine care ajută la protejarea tubilor renali de atrofie, de efectele diabetului și ale  hipertensiunii arteriale. În plus, coacăzele conțin vitaminele C, K și fibre alimentare.

sursa foto: libertatea.ro

Tărâțe de grâu

Tărâţele ajută şi la scăderea tensiunii arteriale. Conțin multă vitamina B6, care este importantă pentru prevenirea apariţiei urolitiazei.

Medicii identifică şi o serie de alimente care, consumate în exces, pot afecta sănătatea rinichilor:

– produsele hipersodate;

– alimente semipreparate;

– conserve

Factori de risc. De ce se formează calculii renali?

  • Consum de alimente bogate în oxalați (ciocolată, roșii, sosuri de roșii, sfeclă, nuci etc.)
  • Hidratare insuficientă
  • Sedentarism
  • Consum în exces de sare şi carne (risc de apariţie a litiazei urice)
  • Infecții urinare frecvente
  • Obezitate
  • Moştenire genetică

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel