Sari la conținut

Gustări sănătoase care taie instant pofta de mâncare. Vă pot ajuta să pierdeți în greutate

floricele de porumb
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Popcorn, gustare cu puține calorii

Gustări sănătoase care taie instant pofta de mâncare. Diete și programe de slăbit ultra miraculoase nu există, dar îmbunătățirea obiceiurilor alimentare și menținerea unui stil de viață activ sunt cele mai bune metode de a pierde în greutate și de a avea o viață mai sănătoasă, scrie USNews.

Gustările sănătoase pot fi trucul celor care nu vor să aibă surprize neplăcute atunci când se cântăresc. Mai mult, aceste gustări pot fi consumate și seara pentru că nu îngreunează somnul, ba din contră, te ajută să dormi mai bine.

Gustări sănătoase care taie foamea

Brânză de vaci cu fructe de pădure
Studiile arată că proteinele lactate de înaltă calitate vă pot ajuta în lupta cu kilogramele. Iaurtul grecesc simplu și brânza de vaci sunt două dintre cele mai bune opțiuni bogate în proteine, cu puține calorii, zaharuri adăugate scăzute sau fără adaos. S-a demonstrat că aminoacizii din aceste alimente îmbunătățesc recuperarea musculară.

Prune uscate: Pot satisface pofta de dulce în timp ce adaugă fibre și vitamine și minerale benefice în dietă. O prună are 25 de calorii și este o sursă bună de fibre. Fibrele din prune uscate vă vor ajuta să vă mențineți mai satul mai mult timp în vreme ce echilibrati nivelul zahărului din sânge.

Popcorn, gustare fără calorii

gustare
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Struguri: Indiferent că sunt roșii sau albi, combinați cu brânză, sunt o gustare delicioasă și satisfăcătoare. Sunt bogați în antioxidanți și săraci în calorii. O cană de struguri are doar 100 de calorii, iar brânza cu conținut scăzut de grăsimi are un raport excelent proteine-calorii.

Nuci: Sunt pline cu acizi grași omega-3 care favorizează somnul, în timp ce atât migdalele, cât și nucile sunt pline cu fibre, antioxidanți, melatonină și magneziu, plus un pic de proteine ​​vegetale. Ele au beneficii pentru sănătatea generală, sațietate și un somn odihnitor.

Smoothie. Gustul unui smoothie este perfect după cină. Aceste băuturi sunt, de asemenea, o metodă ideal pentru gustări care induc somnul. Făcute cu fructe precum cireșe sau sucul de cireșe, fructele de pădure congelate, strugurii și chiar ovăzul, aceste te pot ajuta să te culci fericită și să te trezești cu o energie grozavă dimineața următoare.

Somon afumat pe crackerși din grâu integral. Grasimea somonului afumat nu numai că va ajuta la diminuarea senzației de foamea pe timp de noapte și pofta de ceva sărat, dar va ajuta și la obținerea unui somn odihnitor. Acest lucru se datorează acizilor săi grași omega-3 și vitaminei D.

Ovăz cu semințe de chia: Ovăzul este mereu o variantă ideală pentru o gustare sănătoasă. Conține acizi grași omega-3, melatonină, magneziu, fibre și antioxidanți. Combinat cu semințe de chia și fructe de pădure, acesta îți va potoli pofta de dulce. Ea apare de obicei destul de târziu în noapte, dar o poți păcăli. E o gustare care nu te va face să te simți vinovată.

Iaurt cu fructe și granola: Un castron de iaurt bogat în proteine ​​și calciu, combinat cu fructe, granola sau niște nuci mărunțite, este întotdeauna o gustare satisfăcătoare. Dacă mai adaugi și semințe de chia bogate în omega-3 sau cânepă, beneficiile pentru sănătate sunt considerabile. Triptofanul și vitamina D găsite în iaurt, în vor promova, de asemenea, un somn sănătos.

Popcorn: Dacă ai nevoie de o gustare, dar nu vrei să depui prea mult efort, poți consuma o mână sau două de floricele de porumb ușor sărate. Această gustare este, din punct de vedere nutrițional, din cereale integrale. Popcornul îți poate oferi puțin mai multe fibre decât alte gustări precum chipsurile din cartofi sau covrigi.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel