Sari la conținut

Ce pun gospodinele din Moldova în mălai ca să obțină mămăliga pufoasă. Vezi care este ingredientul secret

mamaligă
sursa foto: youtube,com
truc pentru mamaliga perfectă

Mămăliga este un preparat tradițional specific României, însă gospodinele din Moldova au un secret pentru a obține o mămăligă pufoasă, fără cocoloașe. Vezi care este ingredientul secret folosit de ele.

Mămăliga, un aliment de bază în gastronomia locală

Mămăliga este realizată din făină de porumb, apă și sare. Se prepară prin fierberea acestor ingrediente până se obține o pastă densă și omogenă, însă gospodinele din Moldova au o truc pentru a obține cea mai gustoasă și fină mămăligă.

Ingredient secret pentru mămăligă perfectă

mamaliga
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Mămăligă cremoasă

Potrivit gospodinelor zin zona Moldovei, e important să folosești ingredientele potrivite, dar contează și modul de preparare. Mălaiul e bine să fie cât mai fin dacă vrei ca mămăliga să iasă cremoasă, potrivit fanatik.ro.

Pentru ca mămăliga să-ți iasă perfect, e bine să ții cont de anumiți pași. Imediat după ce ai pus apa la fiert, se adaugă și un praf de sare, dar și un praf de mălai în apă.

Sarea este ingredientul secret și e important să o adaugi la început. Restul de mălai se adaugă imediat după ce apa a început să fiarbă. Nu trebuie să aștepți până când aceasta fierbe, deoarece se vor forma cocoloașe.

În cazul în care vrei o mămăligă fină, nu trebuie să torni tot mălaiul deodată, ci se adaugă puțin câte puțin, în ploaie. Mămăliga se amestecă constant în timpul fierberii. Doar așa va fierbe uniform și nu se va lipi de vas.

Dacă utilizezi mălai de țară, trebuie să-l fierbi cu 15 minute mai mult decât cel din comerț. Imediat după ce ai preparat mămăliga, aceasta trebuie scoasă pe un tocător de lemn, deoarece acesta va absorbi excesul de apă.

Ce să pui în loc de apă

De asemenea, dacă vrei o mămăligă și mai delicioasă, poți să folosești lapte în loc de apă. Adaugă, la final, o lingură de unt, după ce oprești focul, pentru ca preparatul să aibă o consistență cremoasă. Unele gospodine aleg să adauge untul încă din timpul fierberii.

O altă metodă pentru ca mămăliga să iasă cremoasă este să adaugi făină de porumb în loc de mălai. Făina de porumb se adaugă treptat, cernută.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel