Sari la conținut

Un copil răpit la 6 ani a fost găsit în viață însă prea târziu pentru mama sa care a murit cu inima frântă, fără să-și mai vadă fiul

Un copil răpit la 6 ani, a fost găsit în viață după mai bine de șapte decenii de la dispariția sa. Luis Armando Albino, răpit la vârsta de șase ani dintr-un parc din Oakland, a fost în sfârșit găsit în viață.

Descoperirea a fost posibilă datorită determinării nepoatei sale, Alida Alequin, care nu a renunțat niciodată la speranța de a-și regăsi unchiul pierdut. Însă, din păcate, vestea a venit prea târziu pentru mama lui Luis, care a murit în 2005, fără să afle vreodată ce s-a întâmplat cu fiul său.

Luis Albino, în vârstă de 79 de ani (dreapta), a fost răpit din Oakland în 1951 și s-a reunit cu fratele său, Roger, în vârstă de 82 de ani, în iunie, înainte de moartea acestuia în august.

Luis, care are acum 79 de ani, a fost răpit pe 21 februarie 1951 de o femeie care l-a păcălit promițându-i dulciuri, după care l-a dus pe Coasta de Est, unde a fost crescut de un cuplu din New York. Deși mama sa a sperat întotdeauna că va fi găsit, ea a murit fără să-și revadă fiul.

Copil răpit, găsit după mai bine de șapte decenii

În acest an, cazul a fost reluat datorită nepoatei lui Luis, Alida, care a folosit teste ADN și articole din ziare pentru a găsi indicii despre dispariția unchiului său. După ce a colaborat cu poliția locală, FBI și Departamentul de Justiție, eforturile sale au dat roade. Poliția din Oakland a declarat că insistența și munca Alidei au jucat un rol esențial în rezolvarea cazului.

După răpire, Luis a trăit o viață plină, devenind pompier și servind în Marina Statelor Unite, inclusiv în Vietnam. El a devenit tată și bunic, fără să știe de adevărata sa origine. În 2023, după confirmarea identității sale, Alida a reușit să organizeze o reuniune emoționantă între Luis și fratele său mai mare, Roger, acum în vârstă de 83 de ani, la 73 de ani după despărțirea lor.

Alida a povestit despre momentul emoționant în care cei doi frați s-au întâlnit pentru prima dată: „S-au îmbrățișat strâns și au vorbit mult despre trecut, inclusiv despre ziua răpirii.” Din păcate, Roger fusese diagnosticat recent cu cancer și a murit la scurt timp după reuniune, însă Alida a mărturisit că el a murit împăcat, știind că fratele său a fost găsit.

Cazul a fost o sursă de speranță pentru Alida, care și-a amintit constant de unchiul său dispărut datorită poveștilor spuse de bunica ei. „Ea nu a încetat niciodată să spere că va fi găsit,” a spus Alida.

„Sunt fericită că am putut face acest lucru pentru familia mea și pentru el. Este un final fericit.”

Deși cazul persoanei dispărute a fost închis, investigația privind răpirea rămâne deschisă. FBI continuă să cerceteze motivele și detaliile din spatele răpirii lui Luis, care, în tot acest timp, a crezut că oamenii care l-au crescut erau părinții săi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel