Sari la conținut

7 obiceiuri alimentare simple care reduc colesterolul

colesterol
Sursă foto: Getty Images
alimente periculoase

Dacă vă schimbați puțin dieta, riscul de a dezvolta plăci periculoase va scădea, la fel ca și probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Și nu trebuie să renunțați la dulciurile preferate, spun experții.

Prin acumularea în vasele de sânge, colesterolul „rău”

Pentru a vă proteja de colesterolul ridicat, este important să renunțați la obiceiurile proaste, să vă amintiți să faceți mișcare și să vă urmăriți dieta. Vorbind despre acesta din urmă, nu este necesar să renunțați la dulciurile și prăjiturile preferate. Cel mai important, amintiți-vă de moderație. Pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră primește cât mai mulți nutrienți, introduceți câteva obiceiuri alimentare simple în viața dumneavoastră.

Mâncați mai multe alimente vegetale. Castraveții, roșiile, merele, ierburile și produsele similare nu au grăsimi, dar au multe fibre, vitamine, minerale și apă. Toate acestea ajută organismul să facă față tensiunii care apare după consumul de alimente sărate și grase.

Pentru micul dejun, optați pentru terci de ovăz. Acest terci este bogat în fibre solubile și ajută la scăderea nivelului de colesterol rău prin reglarea absorbției substanței ceroase din fluxul sanguin. Și această opțiune va fi bună și pentru siluetă.

Înlocuiți pâinea albă cu cea integrală. Prima are o mulțime de calorii, plus că poate avea zahăr adăugat. În ceea ce privește a doua opțiune, aceasta este mult mai utilă: satură și nu deteriorează vasele de sânge.

Mănâncă leguminoase mai des. Năut, mazăre, linte – toate acestea pot fi considerate o garnitură excelentă sau un adaos la supă și salată. Aceste alimente conțin o mulțime de proteine, precum și alți nutrienți care sunt buni pentru scăderea nivelului de colesterol.

Urmați „Principiul celor cinci”. În mod ideal, cineva ar trebui să mănânce cinci porții de fructe și legume pe zi. De exemplu, acestea pot fi morcovii, castraveții, merele, bananele și roșiile. Corpul tău îți va mulțumi cu siguranță pentru asta.

Acordați atenție soiei. Tofu este cel mai cunoscut produs din soia. Este important să îl alegeți pe cel mai tare posibil, deoarece are un conținut mai mare de proteine și alte substanțe benefice.

Mănâncă nuci. Oamenii de știință au demonstrat de mult timp că diferite varietăți de nuci ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Așa că încercați să mâncați o mână de nuci pe zi – nuci de Brazilia, migdale, caju, nuci și fistic.

Ceaiul verde este o băutură ideală pentru cei care își monitorizează sănătatea vaselor de sânge. Oamenii de știință au descoperit că literalmente două cești pe zi vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea. Băutura este benefică datorită catechinelor, care stimulează eliminarea colesterolului din organism și previn formarea plăcilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel