Din cuprinsul articolului
Când vine vorba de gustări sănătoase, există unele alimente rele cunoscute în mod obișnuit, cum ar fi slănina, prăjitura. Într-un articol pentru Parade, cardiologii împărtășesc care alimente pentru micul dejun susțin sănătatea inimii și care nu.
Alimentele pe care cardiologii nu le mănâncă niciodată la micul dejun
Dr. Melissa Tracy, cardiolog și director medical de reabilitare cardiacă la Rush University System for Health, spune că există un aliment pentru micul dejun pe care îl evită în mod special pentru că nu este tocmai sănătos pentru inimă – chiar dacă mulți oameni cred că este: granola cu iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.
„Granola poate fi sănătoasă, dar poate conține și prea multe grăsimi și zahăr. Același lucru este valabil și pentru alternativele „cu conținut scăzut de grăsimi” la iaurtul gras. Versiunile cu conținut scăzut de grăsimi ale iaurtului sunt mai bogate în carbohidrați, care se pot transforma în grăsimi, și au aditivi dăunători”, explică Dr. Tracy.
În plus, ea spune că unele iaurturi și granola conțin zahăr adăugat. Acest lucru este important deoarece cercetările arată că dietele bogate în zaharuri adăugate sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare.
Specialistul recomandă consumul de fructe de pădure ca o modalitate naturală de a adăuga dulceață – acestea sunt alimente sănătoase pentru inimă deoarece sunt bogate în antioxidanți.
Sfaturi de la cardiologi pentru un mic dejun sănătos
Dr. Sergio Waxman, șeful secției de cardiologie de la Newark Beth Israel Medical Center, spune că un alt tip de mic dejun care este adesea plin de zahăr adăugat sunt cerealele. El explică faptul că, atunci când o persoană mănâncă cereale zaharoase la micul dejun, aceasta experimentează o criză imediată de zahăr, urmată de o scădere ulterioară.
„Aceste fluctuații extreme afectează de fapt nivelurile de insulină și pot crește riscul de diabet, obezitate și, în cele din urmă, boli de inimă”, spune medicul.
Cardiologul Dr. Yaz Debul, MD, care utilizează social media pentru a educa oamenii cu privire la sănătatea cardiovasculară, este, de asemenea, precaut de cerealele de mic dejun atunci când vine vorba de alimentația pentru sănătatea inimii.
„În general, cerealele sunt bogate în carbohidrați și zahăr. Acest lucru duce adesea la un aport caloric zilnic ridicat. Acest lucru poate contribui la creșterea progresivă în greutate, care, în cele din urmă, afectează inima în timp”, spune specialistul.
„Una dintre gustările preferate ale Dr. Tracy este un sandwich cu unt de arahide și jeleu. Nu vă place untul de arahide și jeleul? Fulgii de ovăz înmuiați peste noapte în apă, o omletă de legume, pâine prăjită cu avocado din cereale integrale și budincă de chia sunt alte opțiuni de luat în considerare”, spune Dr. Deboule.