Sari la conținut

Cât de benefice sunt murăturile și cine NU ar trebui să le consume. Mihaela Bilic: „Cei care se știu cu astfel de probleme, ar trebui să le evite”

beneficiile murăturilor pentru sănătate
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Mihaela Bilic despre beneficiile murăturilor pentru sănătate

Murăturile sunt un adevarat medicament pentru că asigură necesarul de vitamina C de care organismul are nevoie. Acestea au numeroase beneficii și pot ajuta la buna funcționare a organismului.

Cu toate astea, ele ascund un pericol destul de mare pentru unele persoane. În caz de hipertensiune sau de boli cardiace, însă, nu se recomandă consumul de murături. De asemenea, pacienții cu boli renale ar trebui să evite consumul de murături sau să le consume foarte rar și în cantități mici.

Mihaela Bilic: cine și de ce ar trebui să evite murăturile

Nutriționistul Mihaela Bilic vine cu sfaturi importante despre cât și cum trebuie să mâncăm.

 Murăturile sunt superbe, mai ales în sezonul rece. Asigură necesarul de vitamina C, până la urmă e o variantă ideală, o sursă de vitamina C. Important e să fie puse în saramură, pentru că saramura înseamnă fermentație lactică, adică probiotice.

Recomand varza murată, castraveciorii, gogonelele. Pot fi consumate ca și salată, ca și porție de legume.

Cei care au probleme cu inima și cu hipertensiunea să aibă grijă că au multă sare, asta e important de precizat. Cei care se știu cu astfel de probleme ar trebui să fie mai atenți la cât consumă. E de preferat să le evite, căci sarea nu le face bine.

În rest, murăturile sunt sărace în calorii, deci nu e nicio altă problemă cu ele”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit Fanatik.ro.

Fructele confiate VS fructele uscate

Mihaela Bilic nu este o mare fană a fructelor confiate și face diferența între acestea și cele uscate. Fructele confiate sunt uscate și apoi fierte în zahăr, iar nutriționista susține că varianta cea mai sănătoasă este simpla uscare a acestora.

„Nu sunt adepta fructelor confiate, eu mai degrabă le-aș zice uscate, pentru că fructele confiate înseamnă fiert în zahăr. Cel mai bine, la capitolul fructe, ar fi să le uscăm ca atare, fără adaos de zahăr.

Și sunt varianta pe care o aveau bunicii noștri pe vremuri, când nu aveau supermarket de a consuma fructe și iarna. Că sunt prune, că sunt caise, că sunt smochine… Până și din mere se fac felii de mere deshidratate.

Până la urmă, orice fruct poate să fie deshidratat și pot fi o variantă bună de ronțăit ceva sănătos și puțin caloric, pentru că altfel restul de ronțăieli sunt pline de calorii. Adică astea, semințele, alunele, fisticul nu trebuie consumate în exces. Mâncăm cam cât un pumn. Nu mai mult, asta dacă vrem să avem grijă la siluetă”, a mai dezvăluit Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel