Sari la conținut

Greșelile pe care le faci atunci când te confrunți cu buze uscate

carenta de vitamine
Sursa foto: doctorulzilei.ro
carenta de vitamina

Greșelile pe care le faci atunci când te confrunți cu buze uscate.  Înțelegerea cauzei buzelor crăpate ar trebui să te ajute să găsești o soluție și să scapi de senzația de buze uscate și dureroase. Menținerea buzelor hidratate cu un balsam sau loțiune ajută, dar cel mai bun mod de a rezolva problema este să ajungi la rădăcina problemei.

Care sunt cauzele care duc la uscarea buzelor

Buzele crăpate și uscate apar adesea în zonele uscate, motiv pentru care mulți oameni caută cele mai bune umidificatoare pentru a rezolva problema. Cu toate acestea, ele pot fi cauzate de o serie de probleme, inclusiv dietă, afecțiuni medicale, deshidratare, factori de mediu și multe altele.

„Mulți factori pot cauza buzele crăpate, cum ar fi vremea foarte uscată și/sau fierbinte, apa sărată, prea mult soare, aerul uscat din interior de la încălzirea centrală, vremea foarte rece, lingerea excesivă a buzelor și atingerea lor”, spune Joyce Carslaw, fondatorul Smart.

„Lipsa glandelor uleioase din buzele tale poate fi un factor, iar acest lucru poate fi agravat de utilizarea anumitor rujuri, deoarece conțin substanțe chimice dure”, adaugă ea.

Sharin Shafer, fondatorul Skinfluencer, spune: „Pielea buzelor tale este subțire și delicată, așa că aerul uscat și expunerea la soare o pot deteriora cu ușurință. Mulți dintre noi nu beau suficientă apă sau nu mănâncă suficiente legume și fructe proaspete, care au un conținut ridicat de lichide, astfel încât buzele se pot deshidrata cu ușurință, ceea ce duce la crăpături.”

Există mai multe afecțiuni medicale care pot duce la buze crăpate. Cheilita este o afecțiune care este cauzată de expunerea la soare, care are ca rezultat buzele extrem de crăpate și uneori leziuni la nivelul buzelor. Boala tiroidiană poate duce, de asemenea, la uscăciunea gurii sau la xerostomie și la buze crăpate în aproximativ jumătate din cazuri, conform unui studiu din 2016 în Medicina nucleară și imagistica moleculară.

Cum eviți greșelile pe care le faci atunci când te confrunți cu buze uscate

Primul pas este să te asiguri că nu ești deshidratat. „Bea cantități adecvate de apă, deoarece acest lucru ajută la prevenirea pielii uscate în general”, spune Carslaw. Odată ce ați crescut aportul de apă, începeți să căutați un balsam de buze bun. Carslaw recomandă un „balsam de buze blând, non-iritant și fără arome”.

Alege un balsam de buze cu ingrediente naturale și fără alcool sau parfum adăugat. Ingredientele bune de urmărit includ lanolină, vitamina E, ceară de albine, ceară de migdale, ulei de semințe de struguri, ulei de jojoba și acid hialuronic.

Asigurați-vă că aerul din casa dvs. nu este prea uscat. Obținerea unui umidificator poate ajuta la refacerea umidității din aer dacă locuiți într-un climat uscat sau dacă folosiți în mod constant aparatul de aer condiționat vara.

Puteți preveni buzele crăpate rămânând hidratat pe tot parcursul zilei. Încercați să beți apă ori de câte ori vă este sete și creșteți aportul de apă după un antrenament greu. O dietă echilibrată, sănătoasă, plină cu fructe, legume și alimente care conțin vitamine B poate ajuta, de asemenea, la prevenirea buzelor uscate, potrivit Live Science.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel