Sari la conținut

Vremea o ia razna după ciclonul Boris. Vine prăpădul în aceste zone! Prognoza ANM, actualizată din nou

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay
Un ciclon a lovit România

De marți, 17 septembrie, vremea o ia razna: ce vine după ciclonul Boris? Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a revizuit în regim de urgență buletinul meteo și prognozează o vreme mai extremă.

La sfârșitul acestei săptămâni, România a fost afectată de ciclonul Boris și se pare că fenomenele sale sunt încă prezente, astfel încât condițiile meteo de marți, 17 septembrie, se anunță a fi instabile.

În conformitate cu modificarea prognozei meteo ANM, ne așteaptă o ușoară încălzire a temperaturilor, însă și câteva fenomene meteo extreme în majoritatea regiunilor țării.

În cursul zilei de marți, 17 septembrie, se așteaptă ploi în Moldova, Muntenia, Dobrogea și estul Transilvaniei. Sunt așteptate averse și în zonele montane.

De asemenea, vântul va sufla cu putere. În anumite zone, sunt așteptate inclusiv rafale relativ puternice. Temperaturile maxime din toată țara vor fi cuprinse între 18 și 26 de grade Celsius.

În schimb, valorile termice minime din timpul nopții vor coborî semnificativ. În termometre se vor înregistra valori cuprinse între 16 și 6 grade sau chiar mai scăzute. În paralel, în unele zone va fi și ceață matinală.

Vremea o ia razna după ciclonul Boris. Vine prăpădul în aceste zone! Prognoza ANM, actualizată din nou

Vremea se va încãlzi uşor în majoritatea regiunilor, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor normale specifice acestei date. Cerul va prezenta înnorãri şi va ploua local în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi estul Transilvaniei, precum şi în zonele de munte. Izolat cantitãţile de apã pot depãşi 10…15 l/mp.

În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploile vor fi posibile pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificãri în sud-estul teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar minimele în general între 6 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă”, arată prognoza meteo ANM modificată.

În București, marți, 17 septembrie, va fi o temperatură puțin mai caldă decât în weekend. ANM anunță că vor fi temperaturi apropiate de cele obișnuite ale sezonului.

În timpul zilei maximele se vor situa în jurul valorii de 26 de grade. În cursul după-amiezii, totuși, va începe să plouă, iar vântul va bate slab spre moderat. Maximele diurne vor coborî până la 12 grade.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel