Sari la conținut

STUDIU. Românii s-au relaxat, 55% nu mai văd infectarea cu Covid-19 ca pe o amenințare

masca obligatorie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Studiu despre comportamentele și temerile actuale ale românilor

Din cuprinsul articolului

Studiu despre fricile românilor. O nouă cercetare arată că românii s-au relaxat.  Nu mai văd infectarea cu Covid-19 ca pe o amenințare. 

Cel mai recent studiu și-a propus să afle mai multe detalii despre comportamentele și temerile actuale ale românilor, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19 din ultima perioadă.

Riscul actual de infectare cu Covid-19

53% dintre români cunosc persoane care au fost infectate cu Covid-19 în ultimele 3 luni.
Românii s-au relaxat: 55% declară că sunt puțin sau deloc îngrijorați de riscul actual de infectare cu Covid-19.

covid
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

67% dintre români nu se așteaptă la măsuri restrictive în următoarele luni, în ciuda creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

53% dintre români cunosc persoane care au fost infectate cu Covid-19 în ultimele 3 luni. Totodată, 55% afirmă că sunt puțin sau deloc îngrijorați de riscul actual de infectare

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research, 29% dintre români susțin că au avut simptome care ar fi putut indica o infecție cu Covid-19 în ultimele 3 luni, însă nu s-au testat pentru confirmare. În schimb, 9% dintre respondenți sunt siguri că au fost infectați, având confirmarea unui test pozitiv.

În rândul persoanelor infectate cu Covid-19, majoritatea menționează simptome moderate (41%) sau ușoare (34%). Totuși, 11% au avut forme mai severe ale infecției, procentul fiind semnificativ mai mare în rândul celor de peste 55 de ani (30%), categorie de vârstă cunoscută pentru vulnerabilitatea crescută în fața virusului.

Mai mult decât atât, 53% dintre români cunosc persoane care au fost infectate cu Covid-19 în ultimele 3 luni, majoritatea cazurilor regăsindu-se în cercul de prieteni și colegi (40%) sau în familie (32%).

„Faptul că o treime dintre români au prezentat simptome de Covid-19 în ultimele 3 luni, însă au ales să nu se testeze, reflectă o scădere a percepției amenințării reprezentate de coronavirus. Aceasta poate fi determinată de mai multe motive, cum ar fi percepția redusă a riscurilor în cazul simptomelor ușoare sau moderate, sau teama de rezultate pozitive care ar putea conduce la restricții și izolare.” menționează Marius Luican, CEO al Reveal Marketing Research.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel