Sari la conținut

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. De unde pot fi ridicate

Pensionari
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Veste buna pentru seniori

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. Veste bună pentru pensionarii care doresc să beneficieze de bilete de odihnă și tratament.

Pensionarii vor putea ridica biletele de odihnă și tratament de la Casele Teritoriale de Pensii și de la primăria de domiciliu, prevede un proiect de lege adoptat, astăzi.

Veste bună pentru pensionari

pensionari
Sursa foto: Arhiva doctorulzilei.ro

Cererile pentru obținerea biletelor de odihnă și a biletelor de tratament vor putea fi depuse de către potențialii beneficiari la sediul Casei Naționale de Pensii Publice, prin intermediul caselor teritoriale de pensii și la autoritățile Administrației Publice Locale sau primăria de domiciliu a beneficiarului. Aceasta se va face în baza unor convenții încheiate între autoritățile locale și Casa Națională de Pensii Publice.

Eliberarea biletelor de odihnă și a biletelor de tratament balnear

Cele mai căutate stațiuni balneare din România
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Eliberarea biletelor de odihnă și a biletelor de tratament balnear pentru pensionari se va face prin Casa Națională de Pensii Publice cu ajutorul caselor teritoriale și al autorităților administrației publice locale sau primăria de domiciliu a beneficiarului, mai prevede propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari PSD.

Inițiatorii acestui act normativ precizează în expunerea de motive că pensionarii, unii bolnavi sau cu dificultăți în deplasare, se află adesea în situația de a nu putea călători pentru a accesa aceste servicii, ceea ce le afectează semnificativ calitatea vieții.

Alocare de fonduri bugetare suplimentare

Implementarea acestor măsuri nu necesită alocarea de fonduri bugetare suplimentare. Propunerea legislativă merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel