Bogat în fibre, minerale, vitamine şi antioxidanţi, fructul de kumuquat întărește imunitatea și ține cancerul la distanță.
Kumquat este un copac des întâlnit în China, Japonia, unele zone din America, Italia şi, mai aproape de noi, în Grecia.
Sursă importantă de vitamina C
Fructele kumquats sunt mici, portocalii şi ovale, dulci-acrişoare, foarte aromate şi suculente, iar coaja dulce şi poate fi consumată împreună cu fructul, mai ales pentru că are uleiuri esenţiale, antioxidanţi şi fibre.
Kumquats sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant natural ce sintetizează colagenul şi vindecă rănile, ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, artrită şi diabet, eliminând radicalii oxidanţi din organism. Totodată, vitamina C ajută şi la absorbţia fierului în organism.
Țin la distanță bolile de inimă
În plus, kumquats conţin o mare cantitate de vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, riboflavina sau niacina. Vitaminele B contribuie la susţinerea metabolismului, la menţinerea pielii sănătoase şi a tonusului muscular, la întărirea funcţionării sistemului imunitar şi a sistemului nervos şi participă la dezvoltarea şi diviziunea celulară. De asemenea, ajută la combaterea simptomelor şi cauzelor stresului, depresiei şi bolilor cardiovasculare.
În plus, kumquats au vitamina A, calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, cupru, mangan, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi zaharuri naturale. 100 de grame de fructe au 71 de calorii şi 1% grăsimi, 2% proteine, 4% fibre, 7% carbohidraţi şi 0% colesterol. Aşadar, sunt foarte bune şi pentru persoanele care urmează cure de slăbire.
Combat cancerul de prostată
Un studiu din 2012 a scos la iveală că uleiul de kumuquat poate inhiba creșterea celulelor cancerului de prostată.