Sari la conținut

Fructul miraculos care previne bolile aparatului cardiovascular

sursa foto: pexel.com

Medicii spun că sucul acestui fruct delicios este adesea subestimat, având proprietăţi terapeutice multiple. Acesta conține antioxidanți, vitamine și minerale care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și a inimii.

Nutriționistul Christopher Mora a spus că beneficiile sucului de mango depind de modul în care este preparat și de cât zahăr conține.

Sucul de mango este bogat în vitaminele A și C, care întăresc sistemul imunitar, potasiu și magneziu, dar cel mai puternic nutrient din compoziția sa sunt antioxidanții.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Sucul de mango conține antioxidanți precum mangiferina, care pot ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor”, notează expertul.

Poate fi eficient și pentru hidratare, deși nu trebuie să înlocuiască apa. În plus, mango poate ajuta digestia cu ajutorul enzimelor naturale care se găsesc și în sucul său.

Potrivit nutriționistului Michelle Rutenstein, sucul de mango este bogat în antioxidanți care pot îmbunătăți funcția imunitară. Antioxidanții precum beta-carotenul pot promova sănătatea generală, inclusiv sănătatea inimii, prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației.

100 de grame de suc de mango conțin:

  • calorii – 51
  • proteine ​​- 0,11 g
  • grăsime – 0,06 g
  • carbohidrați – 13 g

Mango este, de asemenea, o sursă bună de minerale cupru și acid folic, care susțin creșterea și dezvoltarea sănătoasă a fătului.

Sucul de mango poate fi adăugat la diferite băuturi, deserturi, sosuri, creme, smoothie-uri, adăugat la cocktailuri alcoolice și nealcoolice. Puteți face jeleu de mango, prăjitură sau desert cu umplutură de mango.

Conținut ridicat de fibre şi minerale esenţiale

Conținutul ridicat de fibre (aproximativ 20% din norma zilnică) și apă din compoziția fructelor sunt motivul pentru care îmbunătățește digestia, în special ameliorează simptomele constipației cronice.

Mango are aproape la fel de multă vitamina C ca sucul de lămâie: 100 de grame conțin 36 de miligrame. Un pahar (165 g) conține până la 70% din norma zilnică. S-a demonstrat că vitamina C ajută organismul să producă mai multe globule albe – leucocite, care sunt responsabile pentru imunitate.

În plus, cu o porție de mango, organismul primește 10% din necesarul zilnic de vitamina A, care întărește și sistemul imunitar. Apropo, deficiența acestei substanțe este asociată cu un risc crescut de infecție.

Vitamina C, care este, de asemenea, parte a fructului, este implicată în producerea de colagen – o proteină care este responsabilă pentru creșterea și regenerarea celulelor pielii și părului. În plus, mango este o sursă bună de vitamina A. Această substanță normalizează activitatea glandelor sebacee, previne înfundarea porilor și protejează celulele de influența mediului. Fructul este, de asemenea, bogat în polifenoli, care previn deteriorarea foliculilor de păr din cauza stresului cronic.

„Unii cercetători susțin că mango-ul conține substanțe nutritive puternice anti-îmbătrânire, inclusiv vitaminele D, E și B, zinc, fier și calciu. Extractele de mango sunt adesea incluse în produse cosmetice și puteți folosi pulpa pentru a face măști de față de casă.” specialist.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel