Sari la conținut

Dulceață de ardei iute. Dulce, acrișoară și ușor picantă, este ideală pentru orice fel de friptură. Rețeta lui Chef Adrian Hădean

dulceata ardei iute
sursa foto: ADI HADEAN.RO
retete de toamna

Dulceață de ardei iute și gogoșari. Dulce, acrișoară și ușor iute, este ideală pentru orice tip de FRIPTURĂ! Chef Adrian Hădean îți destăinuie toate secretele unei rețete savuroase. Această dulceață picantă este o rețetă simplă, care se prepara foarte repede și care va oferi preparatelor tale o atingere de-a dreptul originală.

O linguriță de dulceață de ardei iute pusă peste o bucată gustoasă de brânză sau de carne va aduce un plus de aromă și, fără să vă dați seama, veți obține un preparat rafinat.

Dulceață de ardei iute. Rețeta de dulceață de ardei iuți și gogoșari a lui Adi Hădean este senzațională – cine ar fi crezut? E dulce, pătrunzătoare și ușor picantă. Se potrivește perfect cu orice fel de friptură, însă și cu o bucată bună de brânză. Această dulceață e una dintre cele mai intersante dulcețuri făcute până acum.

Ingredientele de mai jos sunt pentru trei borcone mici:

  • 500 g ardei iuți roșii (cântăriți înainte de a-i curăța de cotor și semințe)
  • 3 gogoșari curățati
  • 500 g zahăr
  • 500 ml oțet

Dulceață de ardei iute. Dulce, acrișoară și ușor picantă, este ideală pentru orice fel de friptură

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să curățați ardeii iuți de semințe și vinișoare și le tocați cât de mărunt doriți. Folosiți mănuși neapărat! Apoi dați gogoșarii prin mașina de tocat.

Oțetul și zahărul se pun într-un vas și dați în clocot. După câteva minute adăugați ardeii iuți și gogoșarii. Dați focul la mic și fierbeți până dulceața se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească – în momentul în care e rece, trebuie să fie ușor cleioasă.

Luați de pe foc și turnați cât este fierbinte în borcane sterilizate.

Poftă bună!, este rețeta de dulceață de ardei iute și gogoșari oferită de Chef Adi Hădean.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel