Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință au efectuat studii care au dovedit că ceaiul favorizează într-adevăr pierderea rapidă în greutate şi ajută la menţinerea siluetei.
Medicii spun că sunt câteva tipuri de ceai care „topesc” la propriu şi la figurat grăsimea viscerală, considerată periculoasă pentru sănătate, pentru că se poate aculumula în organe vitale, precum ficat, inimă sau rinichi, nu doar în stomac. Astfel, crește riscul de diverse boli cronice potenţial periculoase, cum sunt afecţiunile caridovasculare sau diabetul.
Ceaiul verde
Este plin de antioxidanți, în special catechine, care scad riscul de boli cronice și ajută la protejarea celulelor. Consumul regulat de ceai verde poate îmbunătăți sănătatea pielii și sănătatea generală.
Această băutură poate fi numită una dintre cele mai eficiente pentru arderea grăsimii de pe burtă. Oamenii de știință demonstrează că participanții la studiu care beau 3-4 căni de ceai verde pe zi au un risc cu 44% mai mic de a dezvolta obezitate viscerală.
Un alt studiu publicat în revista Physiology & Behavior a constatat că participanții obezi care au băut în mod regulat ceai verde au pierdut mai multă greutate corporală totală decât voluntarii care au renunțat la această băutură.
Ceaiul negru
Ceaiul negru clasic fără aditivi este, de asemenea, o alegere excelentă. Oamenii de știință sunt de acord că această băutură, împreună cu ceaiul verde sau oolong, ajută participanții la studiu să lupte împotriva excesului de greutate.
Persoanele care au băut trei cești de ceai negru în fiecare zi timp de trei luni au raportat o reducere a circumferinței taliei.
Ceaiul alb
Această băutură conține vitaminele C, PP, vitaminele B, oligoelemente, aminoacizi și multe alte substanțe. Are o aromă delicată și un gust delicat.
Un studiu dovedește că ceaiul alb, împreună cu alte soiuri, ajută la accelerarea metabolismului și la controlul general al greutății. Persoanele care consumă în mod regulat această băutură pierd mai ușor kilogramele în plus.