Din cuprinsul articolului
Legumă pentru activarea metabolismului. Un medic și cercetătorul rus recomandă consumul unei legume adesea neglijate în cantități mici pentru a stimula metabolismul. Specialistul vine cu explicații pro și contra.
Proprietățile benefice ale ardeiului iut
„Proprietățile pozitive ale ardeiului iute includ prezența niacinei, colinei, acidului folic, tiaminei, beta-carotenului, piridoxinei, riboflavinei și acidului ascorbic. Această legumă este o sursă de minerale, inclusiv mangan, fier, zinc, calciu și fosfor.
„Consumul moderat de ardei iute crește rezistența la stres, crește pragul durerii, stimulează apetitul, normalizează sistemul digestiv și accelerează metabolismul”, notează dr. Kulikov.
Ardeiul iute ajută la îmbunătățirea funcției creierului
Potrivit specialistului, ardeiul iute ajută la îmbunătățirea funcției creierului și ficatului, normalizează circulația sângelui și afectează sistemul imunitar. Se recomandă consumul în cantitati mici pentru persoanelor care suferă de insomnie, alergii, raceli, astm bronsic, epilepsie, hepatita si ateroscleroza.
Dr. Kulikov adaugă că, deși această legumă are multe proprietăți benefice pentru organism, consumul în cantități mari poate provoca reflux gastric și tulburări ale tractului gastrointestinal. Dacă sucul unui ardei iute ajunge pe membrana mucoasă sau pe o rană deschisă, va provoca o senzație de arsură puternică și poate provoca chiar un atac de sufocare.
Ardeii iuți sunt o sursă excelentă de vitamine A și C
Ardeii iuți sunt o sursă excelentă de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre, potrivit dr. Brunilda Nazario. Expertul enumeră beneficiile ardeiului iute:
Capsaicina inhibă efectul nervului trigemen
- Se luptă cu migrenele. Capsaicina inhibă efectul nervului trigemen asupra creierului, ceea ce ajută la migrene și dureri de cap severe.
- Promovează longevitatea. Creditul pentru acest lucru are de-a face cu nutrienții ardeiului și capacitatea de a lupta împotriva inflamației și a obezității.
- Ameliorează nasul care curge și nasul înfundat. Efectul poate dura câteva luni.
- Accelerează metabolismul. Ardeiul iute previne acumularea de grăsime și promovează pierderea în greutate.
- Acestea reduc disconfortul în artrită și fibromialgie, reduc durerea și inflamația.
- Oprește creșterea celulelor canceroase. Acest efect continuă să fie studiat.
- Distrug germenii. Ardeiul iute este un agent antimicrobian natural, motiv pentru care este folosit pentru conservarea alimentelor.
- Protejează celulele de îmbătrânire, acționează ca un antioxidant.
Potrivit expertului, capsaicina, care este conținută în ardeiul iute, acționează ca un hepatoprotector. Previne acumularea de grăsime în ficat și promovează regenerarea țesuturilor.