Din cuprinsul articolului
Cancerul intestinal este inevitabil dacă bei zilnic această băutură. Oamenii de știință americani au descoperit un lucru îngrozitor pentru sănătate. Cei care consumă zilnic două pahare dintr-o băutură își dublează riscul de a face cancer intestinal înainte de vârsta de 50 de ani.
Un tip de cancer, inevitabil
Cancerul intestinal este inevitabil dacă bei zilnic această băutură. O echipă de cercetători de la Harvard TH Chan School din Boston și Universitatea de Medicină Washington a descoperit un lucru îngrozitor pentru sănătate.
Dublezi riscul de cancer dacă consumi 2 pahare zilnic de băuturi carbogazoase, potrivit Express.
Cancerul intestinal este inevitabil dacă bei zilnic această băutură. Acestea includ toate tipurile de băuturi carbogazoase – de la sifon până la băuturi pentru sport. Constatarea îngrijorătoare poate contribui la o creștere alarmantă a ratelor de cancer colorectal cu debut precoce – un tip de cancer care este al doilea tip cel mai letal din Marea Britanie.
Ca răspuns la aceste constatări, autorul principal al studiului, dr. Yin Cao de la Universitatea de Medicină Washington din St. Louis, a cerut inițiative pentru a reduce consumul acestor băuturi.
„Ar putea servi ca o strategie potențială pentru a atenua povara în creștere”. Cercetătorii aau constatat că înlocuirea gazului zaharat cu băuturi îndulcite artificial, cafea sau lapte semi-degresat sau integral reduce riscul, între 17 și 36 la sută.
Această descoperire provine din urmărirea obiceiurilor alimentare ale 95.464 de asistente medicale din Statele Unite, cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani, relatează Wales Online.
Pe parcursul unei perioade de aproape 24 de ani, aceste femei au raportat despre consumul lor de alimente și băuturi folosind chestionare validate la fiecare patru ani. În plus, 41.272 de participanți au notat, de asemenea, ceea ce au consumat între 13 și 18 ani.
În timpul studiului, 109 participanți au fost diagnosticați cu cancer intestinal înainte de a împlini 50 de ani. Cercetătorii au descoperit că ratele lor mai mari erau direct apreciabile cu consumul obișnuit de băuturi carbogazoase.
Cercetătorii studiului au luat în considerare factori suplimentari, cum ar fi condițiile de sănătate, activitățile legate de stilul de viață și indicele de masă corporală (IMC) al subiecților lor adolescenți. Cercetarea a luat în considerare, de asemenea, utilizarea aspirinei, a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau a suplimentelor de vitamine și istoricul familial al bolii”.