Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință au numit cel mai mare dușman al persoanelor în vârstă: Duce la hemoragie cerebrală!
Oamenii de știință de la Colegiul de Medicină din Florida au descoperit că adulții în vârstă care beau ocazional au de două ori mai multe șanse de a avea face hemoragie intracraniană în comparație cu cei care nu consumă deloc alcool.
Descoperirea ce ar putea salva vieți
Cercetătorii au analizat date de la 3.128 de persoane care au solicitat asistență medicală după o accidentare la cap.
Hemoragia cerebrală a fost depistată la 433 de persoane, aproximativ unul din șapte.
Cercetare despre consumatorii de alcool
Cercetătorii au descoperit că printre participanții la studiu mai în vârstă care au fost spitalizați, o mare parte a băut alcool. 561 de persoane (aproape una din cinci) au recunoscut că au consumat alcool. Aproximativ 6% au raportat că au băut în fiecare zi.
Ce au descoperit cercetătorii
Vârsta medie a băutorilor săptămânali și zilnici a fost de 78 de ani – erau mai tineri. Susținătorii temperanței sunt mai în vârstă, cu o vârstă medie de 83 de ani. Cercetătorii au descoperit că băutorii ocazionali aveau de două ori mai multe șanse de a avea o hemoragie intracerebrală în comparație cu cei care nu consumă.
Concluzie: Băuturile alcoolice sunt deosebit de periculoase pentru persoanele în vârstă
Pentru cei care beau zilnic, probabilitatea unui astfel de accident cerebrovascular crește cu 150%.
Oamenii de știință au explicat că alcoolul în sine afectează negativ echilibrul și concentrarea. Beția crește riscul de căderi și răni. Băuturile alcoolice sunt deosebit de periculoase pentru persoanele în vârstă, deoarece metabolismul alcoolului încetinește, iar intoxicația crește odată cu vârsta.