Din cuprinsul articolului
În vârsta de 19 ani, David Popovici este considerat noul simbol al sportului românesc. Înotătorul român a reușit să câștige aurul la 200 de metri liber şi medalia de bronz la 100 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.
Cheia succesului – o disciplină riguroasă
În spatele performanței de excepție a lui David Popovici se află o disciplină riguroasă, atât din punct de vedere al antrenamentului, cât și al alimentației. Sportivul a dezvăluit ce presupune, de fapt, performanța sportivă şi ce sacrificii face pentru a fi cel mai bun.
De mai bine de 6 ani, după fiecare antrenament, David Popovici consumă o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Din alimentația sa a scos definitiv cârnații și a înlocuit pâinea albă cu cea integrală.
„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, afirma David Popovici.
Ce consumă la micul dejun
Campionul olimpic a subliniat importanța primei mese a zilei, ce include cantități echilibrate de proteine, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase și zaharuri din fructe și mierea.
Meniul lui David Popovici este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, la care adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.