Sari la conținut

3 băuturi pe care fiecare hipertensiv ar trebui să le bea

tensiunea arteriala
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Băuturi care reduc tensiunea arterială în mod natural

Hipertensiunea arterială este adesea numită „ucigașul tăcut” deoarece simptomele sale sunt adesea confundate cu suprasolicitarea sau oboseala. Cu toate acestea, dacă acestea se repetă din nou și din nou, ar trebui să consultați un medic. Anumite băuturi vor ajuta, de asemenea, la normalizarea stării. Publicația The Health Site relatează despre 3 băuturi pe care fiecare hipertensiv ar trebui să le bea.

Cum să reduceți rapid tensiunea arterială?

Există unele băuturi care, atunci când sunt consumate în mod constant, ajută la a scăpa de problema hipertensiunii arteriale. Pentru aceasta, trebuie să adăugați în dieta dumneavoastră următoarele băuturi: lapte de migdale, suc de morcovi și suc de țelină.

Laptele de migdale devine din ce în ce mai popular în întreaga lume. Datorită faptului că nu conține aproape deloc grăsimi saturate, acesta ajută la reducerea cantității de colesterol din sânge, ceea ce reduce riscul de atac de cord. Laptele de migdale conține, de asemenea, omega-3. Prin urmare, dacă vă gândiți cum să reduceți tensiunea arterială folosind metode tradiționale, ar trebui să adăugați această băutură specială. De asemenea, laptele de migdale întărește mușchii și îmbunătățește funcția renală.

Sucul de țelină este o băutură versatilă care poate ajuta la îmbunătățirea unei serii de funcții și procese ale corpului, de la funcția hepatică la sănătatea pielii. Sucul de țelină nu numai că normalizează tensiunea arterială, dar ajută și la prevenirea accidentului vascular cerebral și reduce cantitatea de placă din artere.

Suc de morcovi – această băutură ajută la reducerea riscului de boli de inimă. Este o sursă naturală de potasiu. Acest mineral este necesar pentru scăderea tensiunii arteriale.

Sucul de morcovi este bogat în potasiu, care este responsabil pentru menținerea sănătății inimii și a tensiunii arteriale normale. Băutura este utilă nu numai în hipertensiune. Acesta conține o cantitate mică de magneziu, care joacă un rol important în metabolismul energetic, funcția musculară și funcționarea normală a sistemului nervos. Sucul de morcovi conține și fier, a cărui deficiență poate provoca anemie.

3 băuturi pe care fiecare hipertensiv ar trebui să le bea

Betacarotenul conținut în morcovi este provitamina A, importantă pentru sănătatea pielii și a vederii. Lipsa acestui nutrient duce la afectarea vederii și, de asemenea, crește riscurile de apariție a bolilor degenerative ale ochilor. Această substanță este foarte importantă pentru menținerea funcționalității retinei.

Fibrele dietetice vegetale conținute în sucul de morcov ajută la îmbunătățirea motilității intestinale și a sănătății microorganismelor benefice. Fibrele ajută, de asemenea, la curățarea tractului gastrointestinal de bacterii și deșeuri, reduc riscul de constipație și normalizează greutatea. Important: pentru a obține beneficii maxime, sucul trebuie să fie preparat cu pulpă. Cu cât băutura este mai procesată, cu atât conține mai puține fibre.

Proprietățile antioxidante ale sucului de morcov pot ajuta la eliberarea ficatului de deșeurile și toxinele acumulate. Compoziția bogată în vitamine-minerale ajută la repararea celulelor, rezultând în timp un ficat mai complet funcțional. Vitamina E din suc ajută la eliberarea ficatului de depozitele de grăsime în exces.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel