Sari la conținut

Anunț oficial despre taloanele de pensie de la ministrul Muncii

pensie
Sursă foto: Media Flux
Daniel Baciu, despre o nouă creștere a pensiei

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a oferit informații recente privind recalcularea pensiilor și motivele întârzierii deciziilor de pensionare. Într-un interviu, aceasta a discutat diversele aspecte ale implementării noii legi a pensiilor și logisticii necesare.

Întrebată despre întârzierea trimiterii deciziilor de pensionare, care trebuiau emise până pe 15 iunie, Simona Bucura-Oprescu a afirmat că se respectă planurile stabilite. Ea a explicat că, în urma discuțiilor cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, s-a constatat că convenția cu Poșta Română nu acoperea legal transmiterea deciziilor de recalculare a pensiilor, ci doar a pensiilor și taloanelor de pensie.

Pentru a rezolva această problemă, Ministerul Muncii a inițiat și publicat în Monitorul Oficial ordonanța 89/2024, care autorizează Casa Națională de Pensii Publice să încheie o convenție cu Poșta Română pentru transmiterea deciziilor de recalculare. Au avut loc întâlniri cu reprezentanții Poștei Române pentru a identifica cele mai eficiente modalități de organizare și livrare a acestor decizii.

„Suntem în grafic cu tot ceea ce ne-am propus. După discuțiile detaliate cu colegii de la Casa Națională de Pensii Publice, am constatat că în convenția existentă cu Poșta Română aveam cadrul legal doar pentru transmiterea pensiilor și taloanelor de pensie, nu și pentru deciziile de recalculare. Astfel, am inițiat ordonanța 89/2024, care autorizează Casa Națională de Pensii Publice să colaboreze cu Poșta Română pentru transmiterea deciziilor de recalculare”, a explicat ministrul, potrivit Capital.ro. 

Începând de la sfârșitul lunii mai, au avut loc întâlniri cu reprezentanții Poștei Române pentru a stabili cele mai eficiente metode de livrare a deciziilor de pensionare, astfel încât acestea să ajungă la timp și să nu creeze inechități între pensionari, menținând în același timp costurile cât mai reduse. Citiți continuarea pe capital.ro. 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel