Sari la conținut

Medic: Acest condiment acționează la fel ca insulina

condimente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
condiment benefic pentru creier

Medic, despre beneficiile unui condiment care acționează la fel ca insulina. Fiecare produs are propriul efect asupra corpului uman. Unele pot îmbunătăți motilitatea intestinală, altele pot afecta funcționarea sistemului cardiovascular. În același timp, există un condiment care poate reduce senzația de foame și poate readuce nivelul de glucoză la normal.

Scorțișoara – cum afectează zahărul din sânge

Dr. Vera Kuzmina, endocrinolog și nutriționist rus, spune că scorțișoara acționează ca o sursă naturală de antioxidanți. Nu numai că poate îmbunătăți sănătatea, dar îi poate ajuta și pe cei care doresc o pierdere în greutate.

Scorțișoara ajută la eliminarea senzației de foame

beneficii scortisoara
Sursa foto: Imagine creată cu AI

Dacă mănânci în mod regulat acest condiment, pauzele dintre mese vor deveni mult mai lungi. De asemenea, datorită acestui condiment, nivelul zahărului din sânge se va normaliza. Cert este că scorțișoara conține substanțe care imită efectul insulinei. Datorită acestui fapt, moleculele de glucoză vor putea pătrunde mai repede prin membranele celulare.

Eficacitatea scorțișoarei în tratamentul diabetului zaharat

„Cercetări medicale recente dovedesc eficacitatea scorțișoarei în tratamentul diabetului zaharat. Polifenolul conținut în acest condiment ajută organismul să absoarbă mai ușor insulina. Chiar și o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge și al colesterolului și, de asemenea, împiedică dezvoltarea a multor boli inflamatorii”, spune medicul.

Pe stomacul gol, nivelul zahărului din sânge ar trebui să fie între 3,3 mmol/l și 5,5 mmol/l. Analiza se face dimineața. După masă, valorile nu trebuie să depășească 7,8 mmol/l. Nivelul de glucoză este determinat la două ore după masă.

Alte proprietăți benefice ale scorțișoarei

În cele mai vechi timpuri, vindecătorii știau despre proprietățile miraculoase ale scorțișoarei, aceasta era folosită pentru a trata diverse boli. Medicina modernă confirmă faptul că utilizarea acestui condiment are un efect pozitiv asupra funcționării tuturor sistemelor vitale ale corpului, ajută la combaterea multor boli, mărește tonusul general și întărește sistemul imunitar.

Scorțișoara este bogată în minerale precum potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor și zinc. Conține vitamine din grupa B, vitamina C, A, PP. De asemenea, conține taninuri, uleiuri esențiale și fibre.

În medicină, scorțișoara este folosită ca agent antiseptic, antimicrobian și antiparazitar, precum și în lupta împotriva bolilor fungice și pentru a îmbunătăți activitatea tractului gastrointestinal. Scorțișoara este eficientă ca astringent, ameliorând atât diareea, cât și constipația și provocând flatulență. Datorită conținutului său de fibre alimentare, scorțișoara reduce probabilitatea de cancer de colon.

Acest condiment aromat ajută la curățarea sistemului coleretic și a ficatului, elimină excesul de săruri biliare din organism. Deoarece condimentul ajută și la eliminarea lichidului inutil din organism, utilizarea lui va fi eficientă și în bolile de rinichi. Băuturile cu scorțișoară sunt recomandate și pentru infecțiile vezicii urinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel