Din cuprinsul articolului
Medicii sunt șocaț! O fetiță a ajuns la spital cu simptome similare unei supradoze de droguri, dar deocamdată nu se știe cum i-au fost administrare.
Medicii de la Spitalul Județean din Constanța au avut un șoc, atunci când o femeie și-a adus fetița la spital cu simptome ale unei supradoze de droguri. Medicii au testat-o, iar fetița a ieșit pozitivă la canabis.
Deocamdată nu se cunosc detaliile acestui caz șocant, dar medicii îi oferă toate îngrijirile fetiței. Cel mai probabil va începe și o anchetă a celor de la Protecția Copilului pentru a se afla cum a reușit o fetiță de 3 ani să ajungă la spital cu supradoză de droguri, potrivit stiripesurse.ro
Cum ar trebui să acționeze părinții, atunci când află despre copilul său că este consumator
Președintele Federației Neguvernamentale Antidrog, Gigel Lazăr, a vorbit, în cadrul podcast-ului „Discuții Tabu”, despre cum ar trebui să acționeze părinții, atunci când află despre copilul său că este consumator, iar în curând, va veni în sprijinul acestora cu o nouă platformă, SOS Antidrog.
Consumul de droguri este tot mai popular, în special în rândul tinerilor. Motivațiile consumului sunt diverse: de la traume, până la dorința de acceptare în anumite grupuri sociale. Datele statistice, la nivel național, sunt îngrijorătoare: numărul consumatorilor a crescut de mai bine de șapte ori, în ultimii 10 ani.
„Dacă în 2008 aveam 1,4% consumatori pe segmentul 15-60 de ani, la ultimul raport, din 2021, aveam 16,7% pe segmentul de vârstă 15-35 de ani, respectiv 10,6% pe segmentul de 15-60 de ani.”, a susținut Gigel Lazăr, la „Discuții Tabu”.
De ce încep copiii să consume droguri și problema stigmatizării
Motivațiile pentru care tinerii se apucă de droguri sunt complexe și diversificate. Totul poate începe ca o simplă curiozitate, sau din nevoia de a fi acceptat în anumite grupuri. Ulterior, dependența se dezvoltă din traume, despre care uneori părinții nici măcar nu știu.
„Cel puțin în anumite zone defavorizate, părinții sunt plecați afară, copiii aceia se simt abandonați. Ei trăiesc cu niște sentimente greu de înțeles. La 14-15 ani, bullying-ul este atât de prezent și atât de ascuns de sistemul de învățământ. De aici apare presiunea grupului asupra lor, de aici apare consumul de droguri, de aici apar refulările lor”, a mai susținut, Gigel Lazăr, în cadrul podcast-ului.