Sari la conținut

Atenție cum gătești ouăle: poți adăuga sute de calorii in plus

omleta
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Atenție cum gătești omleta

Alegerile pe care le faci la micul dejun iti pot afecta eforturile de slabire. Există unele alimente care pot împacheta o mulțime de calorii și pot contribui la creșterea nedorită în greutate, în special în zona abdomenului.

Cinci alimente care îți pot derai eforturile de slăbire

mic dejun
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Ovăz: S-ar putea să fii surprins să vezi ovăz pe această listă. Deși ovăzul este o modalitate excelentă de a obține fibre și este plin de nutrienți, mulți oameni mănâncă un castron întreg fără să știe câte porții sunt de fapt în acel bol. Apoi, chiar și adăugarea de fructe poate să nu vă ajute să vă atingeți obiectivul de pierdere în greutate. Așa că poți obține peste 500 de calorii, care sunt digerate în câteva ore și te lasă din nou foame. Prin urmare, trebuie să fiți conștienți de mărimea porțiilor de fulgi de ovăz și de ingredientele pe care le adăugați.

Ouă prăjite în mult ulei

Ouă: Ouăle sunt o sursă bună de proteine, au un conținut scăzut de calorii și conțin nutrienți precum colina și vitamina D care nu se găsesc în multe alimente. Problema apare atunci când sunt prajite în unt sau ulei, pentru ca așa adaugi sute de calorii in plus. Totuși, nu evita omleta, ci doar folosește cât mai puțin ulei în tigaie.

Croissant: Croissantele sunt foarte procesate și pline de carbohidrați rafinați, care sunt legați de creșterea în greutate. De asemenea, conțin o mulțime de zaharuri adăugate și au valoare nutritivă mică sau deloc, ceea ce le face o alegere de mic dejun extrem de nesănătoasă.

Cereale la micul dejun

Cereale: Cerealele tale preferate pot fi de vină pentru greutatea din jurul taliei tale. Sunt pline de zahăr adăugat și carbohidrați rafinați. Acest lucru poate adăuga cu siguranță grăsime în jurul taliei, deoarece zahărul adăugat este legat de o creștere a grăsimii viscerale. Așa că data viitoare când mergi la magazin, caută cereale care nu conțin zahăr adăugat sau îndulcitori artificiali.

Cafea: Ingredientele inutile și nesănătoase din cafea te fac să consumi mai multe calorii goale, ceea ce poate duce la creșterea în greutate dacă este consumată în mod regulat. Totuși, cafeaua poate fi bună pentru dimineața ta dacă o bei corect. Nu conține calorii, este plin de antioxidanți și poate chiar ajuta la prevenirea diabetului, a depresiei și la gestionarea greutății.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel