Sari la conținut

Avertizare meteo. Cod portocaliu de furtuni și grindină în aceste zone ale țării

Avertizare meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineața avertizări severe pentru 12 județe din România, sub Cod portocaliu și Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabile până duminică dimineața la ora 6:00.

Conform prognozei meteorologilor, în intervalul 22 iunie, ora 15:00 – 23 iunie, ora 6:00, în județele Crișana, Maramureș, local în Banat, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor înregistra vijelii puternice, cu rafale de vânt în general între 70 și 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale și descărcări electrice frecvente. Cantitățile de apă vor fi semnificative, variind între 25 și 40 l/mp, cu posibilitatea depășirii izolate a 50 l/mp.

De asemenea, ANM a emis și o avertizare Cod galben pentru același interval de timp, vizând județele Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei. Aceste zone vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică caracterizată prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 50…70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse între 15 și 25 l/mp, cu posibile depășiri izolate de 30…40 l/mp.

Județele vizate de avertizările Cod portocaliu și Cod galben sunt: Alba, Botoșani, Hunedoara, Neamț, Timiș, Arad, Brașov, Harghita, Sibiu, Bacău, Cluj, Iași, Sălaj, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Covasna, Mureș și Suceava.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel