Sari la conținut

Recomandările medicilor pe timp de caniculă. Sfaturi utile pentru prevenirea bolilor provocate de căldură

canicula
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

România se topește sub un val de caniculă. Specialiștii ANM au emis marți, 18 iunie avertizări de caniculă cu cod galben în vest, sud și sud-est.

Miercuri, România va fi împărțită în două: jumătate sub cod portocaliu, jumătate sub cod galben.

În aceste zi cu temperaturi care ajung în jurul valorilor de 40 de grade Celsius, medicii ne recomandă să respectăm câteva măsuri simple pentru a evita insolația și stările de rău cauzate de căldură.

Recomandările medicilor: cum te protejezi de caniculă

Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov, avertizează oamenii să nu iasă la soare după ora 11.00, să bea multă apă şi să fie atenţi la ce mănâncă.

„Ideal ar fi ca în intervalul 11.00-18.00 să nu facem expunere voluntară la soare, sport în plin soare. Activitățile care se desfășoară la soare trebuie să se facă cu multă prudență, cu o pauză de minimum zece minute, petrecută într-o incintă ventilată, cu o hidratare corespunzătoare de peste 3 litri de lichide pentru cei care lucrează în căldură.

Copiii, persoane cu dizabilități, sugarii trebuie ținuți în mediii corect ventilate, să fie hidratați periodic, fără să așteptăm senzația de sete.

Sugarii, în aceste zile, vor fi alimentați la cerere și nu li se va face diversificarea alimentației. Atenție, nu vom lăsa niciodată niciun minut în mașină copiii mici sau animalele de companie”, a atras atenția Alis Grasu, potrivit tvrinfo.ro.

În jur de 1.500 de persoane au avut nevoie de Ambulanță în București- Ilfov, în ultimile 24 de ore

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.496 de solicitări, dintre care 974 persoane au prezentat urgenţe de „cod roşu” şi „cod galben”, a declarat marţi, managerul instituţiei Alis Grasu.

„În ultimele 24 de ore 1.496 de persoane au avut nevoie de ambulanţă în regiunea Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 974 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben – cazuri foarte grave şi grave”, a precizat medicul.

Alis Grasu a adăugat că, din totalul urgenţelor, 159 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, 31 dintre acestea prezentând senzaţie de pierdere a stării de conştienţă – respectiv lipotimii, iar nouă persoane au prezentat pierderea stării de conştienţă pentru scurt timp – sincope.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel