Din cuprinsul articolului
Alimentul cu mult fier și colagen. Colagenul este o proteină esențială pentru structura și funcționarea corectă a pielii, oaselor, articulațiilor, mușchilor și altor țesuturi din corpul uman. Este responsabil pentru menținerea elasticității și fermității pielii, precum și pentru repararea țesuturilor deteriorate. Pe lângă beneficiile sale pentru sănătatea pielii, colagenul este, de asemenea, important pentru menținerea sănătății articulațiilor și a flexibilității acestora.
Aliment care stimulează producția naturală de colagen
Potrivit Academiei Spaniole de Nutriție și Dietetică, „colagenul oferă cartilajului articular rezistență la presiunile de trimitere care apar atunci când ne mișcăm articulațiile. Oferă elasticitate și rezistență tendoanelor în întinderile prezente în activitatea musculară și osoasă atunci când ne mișcăm”.
Nutrienți importanți pentru corpul nostru
Dar care este preparatul foarte benefic, care conține acești nutrienți atât de importanți pentru corpul nostru.
O modalitate bună de a încorpora această proteină este prin supa de oase de vită. Este un aliment tradițional care, potrivit experților, „păstrează elasticitatea pielii și îi conferă fermitate”. În plus, „ajută la întârzierea apariției ridurilor și lăsării pielii”.
Proprietățile supei de oase de vită sunt numeroase. Supa de oase este un instrument puternic pentru combaterea fragilității articulațiilor și este bun pentru reducerea durerii și a inflamației. În plus, ajută la întărirea părului și a unghiilor și îmbunătățește aspectul general al pielii, conform cronista.com.
O porție zilnică din acest preparat oferă calciu, magneziu, cupru, fier, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. O modalitate bună de a-l încorpora este la cină, ca aperitiv sau fel principal dacă adăugați legume și un anumit tip de carbohidrați.
Cum se prepară supa cu oase de vită:
Ingrediente penteu spuă:
- Os de vită
- Apă
- Sare
- Piper
- Foi de dafin
Mod de preparare:
- Așezați oasele curate pe o tavă sau într-o oală.
- Coaceți sau prăjiți oasele la 180ºC timp de 15 minute.
- Într-o cratiță mare, puneți 4 litri de apă cu oasele prăjite și gătiți timp de șase ore la foc mic.
- În mijlocul gătitului, îndepărtați spuma și excesul de grăsime cu o strecurătoare.
- Când a trecut acest timp, se scot oasele și se strecoară bulionul.
- Se lasă să se raceasca și apoi se pune la frigider.