Sari la conținut

Evitați aceste alimente sănătoase dacă utilizați anticoagulante

anticoagulante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente ce reduc eficiența anticoagulantelor

Alimente care reduc eficiența anticoagulantelor. În fiecare an, milioane de oameni iau un anticoagulant pe bază de rețetă. Aceste medicamente sunt de obicei utilizate pentru a preveni atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale, dar pot fi utilizate și pentru alte boli ale vaselor de sânge.

Ca orice alt medicament eliberat pe bază de prescripție medicală, anticoagulantele vin cu instrucțiuni de utilizare și avertismente privind interacțiunile medicamentoase. Dar majoritatea oamenilor nu se așteaptă să vadă alimente sănătoase pe lista de lucruri de evitat atunci când iau un medicament.

Ce sunt anticoagulantele

În cazul anticoagulantelor, este important să evitați anumite alimente, în special un grup de alimente sănătoase. Diluanții acționează în moduri diferite pentru a vă împiedica coagularea sângelui și pentru a bloca fluxul de sânge către inimă, potrivit Healthline. De asemenea, pot încetini creșterea unui cheag care s-a format deja.

În mod normal, capacitatea organismului de a face cheaguri de sânge ne protejează de sângerări necontrolate. Dar atunci când sângele cuiva creează prea multe cheaguri, riscurile pot depăși beneficiile.

Medicamente precum warfarina, enoxaparina și heparina cresc timpul necesar formării cheagurilor de sânge. Alte medicamente, cum ar fi aspirina, împiedică celulele sanguine să se lipească între ele pentru a forma un cheag în primul rând.

vitamina K
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Evitați aceste alimente sănătoase dacă utilizați acest anticoagulant

Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie warfarină pentru diluarea sângelui, cel mai probabil vă va avertiza despre posibilele pericole ale consumului de prea multe alimente cu niveluri ridicate de vitamina K.

Vitamina K permite ficatului să producă proteine ​​cunoscute ca factori de coagulare a sângelui și poate fi găsită în legumele cu frunze verzi, cum ar fi:

  • spanacul,
  • varza verde,
  • salata verde,
  • broccoli.

Deoarece warfarina lucrează pentru a opri coagularea, prea multă vitamina K poate interfera cu capacitatea medicamentului de a funcționa corect. Potrivit Mayo Clinic, este important să obțineți cantitatea adecvată de vitamina K în dieta dvs., deoarece este esențială pentru sănătatea inimii și a oaselor.

Din acest motiv, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să vă mențineți consumul de vitamina K la niveluri normale și să vă urmăriți aportul cu un jurnal alimentar pentru a vă asigura că nu primiți o cantitate excesivă.

Trebuie, de asemenea, să vă limitați consumul de alcool dacă sunteți pe warfarină, deoarece alcoolul poate, de asemenea, inhiba funcționarea medicamentului.

Dacă luați anumiți diluanți ai sângelui, este în interesul dumneavoastră să vă consultați cu medicul dumneavoastră și să acordați o atenție deosebită dietei, nu numai pentru a beneficia de sănătatea inimii, ci pentru a vă asigura că nu consumați nimic care ar putea schimba modul în care vă aflați. medicamentele funcționează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel