Sari la conținut

MINUS trei kilograme în trei zile. Dieta care a câștigă rapid popularitate

fructul care ajuta la slabit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

MINUS trei kilograme în trei zile.  În loc de planuri alimentare elaborate, această dietă se concentrează pe un ingredient specific. Cu promisiunea de a pierde trei kilograme în doar trei zile, dieta a câștigă rapid popularitate.

Dieta care te ajută să slăbești repede

Un gapefruit pe zi face minuni, poate accelera metabolismul și iniția transformarea dorită a corpului. Cercetările științifice arată că adăugarea acestui fruct în dieta zilnică, chiar fără a urma o dietă strictă, poate duce la pierderea grăsimilor, relatează The Health Site.

Fructul aliat în lupta împotriva kilogramelor in plus

Cu un continut de 90%  apă, fructul menționat mai sus este un adevarat aliat in lupta împotriva kilogramelor. În plus, oferă energie si accelerează metabolismul.

Fruct benefică pentru sănătate

Vitamina C și flavonoide precum naringenina o fac nu numai eficientă pentru pierderea în greutate, ci și benefică pentru sănătate.

Cum să mănânci corect grapefruit pentru pierderea în greutate?

  • La micul dejun se consumă grapefruit sau un pahar de suc, cu cafea sau ceai și ouă. (Trei zile se consumă acest mic dejun).
  • Prânzul include grapefruit sau suc, brânză, spanac și pâine prăjită din cereale integrale.
  • Cina include din nou grapefruit sau suc, împreună cu un burger și legume fierte. În a doua zi, la prânz se poate consuma o salată de ton, iar la cină o combinație de grapefruit sau suc și salată verde.

În a treia zi, prânzul poate fi variat. Friptură de vită, pui sau pește, cu salată de roșii, iar la cina se consumă pește la cuptor, cu un amestec de roșii și salată verde.

Beneficiile consumului de grapefruit

Grapefruitul este bogat în fibre și nutrienți esențiali precum vitaminele A, C, K și B, precum și în minerale precum magneziu și calciu.

Fructul are capacitatea să îmbunătățească digestia, poate întări sistemul nervos și poate contribui la sănătatea generală.

Alte beneficii ale grapefruit-ului

citricele, în lupta cu greutatea
sursa foto: arhiva doctorul zilei

La fel ca toate citrice, grapefruitul conține o cantitate mare de vitamină – de exemplu, 100 de grame conțin aproximativ 50% din norma zilnică a acestei vitamine pentru un adult. Un singur grapefruit poate asigura necesarul zilnic de vitamina C.

Acidul ascorbic, un acid organic cu proprietăți antioxidante, nu numai că protejează împotriva răcelii și gripei, dar în același timp încetinește procesul de îmbătrânire, ajută la scăderea problemelor pielii și a tenului nesănătos.

La fel ca toate citricele, grapefruitul conține carotenoizi care previn apariția tumorilor maligne, inclusiv beta-carotenul. În ceea ce privește partea albă a fructului, acesta conține direct antioxidanți puternici, cum ar fi bioflavonoide și pectina. Pe lângă toate acestea, grapefruitul este o sursă excelentă de vitamina PP, care ajută la a face față insomniei și oboselii, precum și vitamina D, care este necesară în special pentru bătrâni și copii.

Grapefruitul conține, de asemenea, elemente precum pectina, care ajută la eliminarea colesterolului din organism și normalizează metabolismul, și licopen, care combate toxinele.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel