Sari la conținut

Pensionarii care primesc 250 lei în plus la pensie în luna iunie

bani
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

În luna iunie, aproximativ 1.900.000 de pensionari vor primi 250 de lei în plus la pensie conform prevederilor legale. Această sumă suplimentară va fi încărcată pe cardurile de alimente, oferind astfel un sprijin financiar suplimentar în această perioadă.

Vestea bună este că pensionarii cu o pensie sub 2.000 de lei vor primi această sumă în luna iunie pe cardul lor de alimente. Același beneficiu se aplică și persoanelor cu dizabilități sau familiilor monoparentale, oferindu-le un ajutor binevenit în gestionarea cheltuielilor de zi cu zi.

Bani în plus la pensie, în iunie

În luna iunie, aproximativ 1.900.000 de pensionari și alte categorii de români cu venituri sub 2.000 de lei vor primi o creștere de 250 de lei la pensie sau pe cardurile de alimente. Acești bani pot fi utilizați pentru achiziționarea de alimente sau pentru a plăti o masă caldă.

Această sumă suplimentară de 250 de lei este oferită de Guvernul României și se acordă o dată la două luni, în șase tranșe. Numărul total al beneficiarilor, inclusiv pensionari și persoane cu dizabilități, este de aproximativ 2.500.000.

Ministrul Muncii, Bucura Oprescu, a anunțat că, începând din acest an, nivelul maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale a fost majorat la 2.000 de lei. Astfel, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu suma de 250 de lei în următoarea perioadă.

Banii vor fi virați între 15 și 25 iunie, iar în cazul în care întâmpinați dificultăți în primirea sumei pe cardul de alimente, puteți apela la numărul de telefon indicat de revista Newsweek: 031.9268.

Cine primește ajutor:

  • pensionarii care au un venit mai mic de 2.000 de lei
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare sunt sub 1.550 de lei în total;
  • familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.

Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

De asemenea, potrivit regulamentului, cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate, conform mfe.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel