Sari la conținut

Remedii încercate pentru combaterea retenția de apă

retenție de apă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Remedii naturale pentru retentia de apa

Remedii încercate pentru retenția de apă. Retenția de apa sau edemul apare atunci poate fi un simptom al unei afecțiuni grave. Apare când fluidul în exces nu este eliminat din țesuturile corpului, inclusiv de la nivelul pielii. Pentru Această afecțiune poate fi prevenit si combatut prin remedii naturale, când apare pe fondul unor predispozitii fiziologice aparte.

Pentru că retenția de apă poate fi un simptom al unei afectiuni grave, este necesara efectuarea unui control medical care sa elimine alte cauze patologice ale edemului. În cazul în care retentia de apă apare pe fondul unor predispozitii fiziologice aparte, el poate fi prevenit si combatut prin remedii naturale.

Remedii pentru retenția de plante

Pentru hipertensiune arterială și cistita, de exemplu,  medicii specialiști prescriu diuretice, însă ele pot fi înlocuite cu succes cu ierburi din medicina populară.

Diuretice din plante

Așadar, diureticele din plante, spre deosebire de medicamente, nu spală sărurile minerale din organism și pot fi luate continuu. Volumul tuturor decocturilor și infuziilor obținute este completat cu apă fiartă pentru a obține 200 ml.

Remedii naturiste pentru retenția de apă

ceai
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
  1. Se adaugă 3 linguri de floare de tei într-un pahar cu apă caldă fiartă, se fierbe în baie de apă timp de 15 minute, se lasă să se răcească 45 de minute, se strecoară.
    Se bea un pahar de decoct, de 2-3 ori pe zi, după mese.
  2. Trei linguri de flori din iarba galben smil se toarna cu un pahar de apa calduta fiarta intr-un recipient cu capac si se pun la fiert in baie de apa, amestecand continuu o jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei 10 minute, se strecoara. Luați 1/2 cană de decoct cald, de 2-3 ori pe zi, după mese.
  3. Trei linguri de mătase de porumb se toarnă într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă să fiarbă pe aragaz la foc mic timp de o jumătate de oră. Se lasă să se raceasca 10 minute, se strecoara. Luați 1/4 cană, cu 3-4 ore înainte de masă.
  4. Se toarnă două linguri de frunze de merișor și fructe de pădure cu un pahar de apă caldă fiartă, se fierb la foc mic într-o baie de aburi timp de 30 de minute, se lasă decoctul să se răcească 10 minute și se strecoară. Luați 1/2-1/3 cană, de 2-3 ori pe zi.
  5. Se toarnă patru linguri de coada-calului cu un pahar de apă caldă fiartă, se încălzește în baie de aburi o jumătate de oră, se infuzează încă 20 de minute și se strecoară. Se bea 1/2-1/3 cana, de 2-3 ori pe zi, la o ora dupa masa.
  6. Se toarnă 3-4 linguri de flori de tansy cu un pahar de apă clocotită, se lasă pe aragaz la fiert în baie de apă timp de o jumătate de oră, se strecoară și se răcește. Luați o lingură, de trei ori pe zi.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel