Din cuprinsul articolului
Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a oferit primele declarații despre starea de sănătate a actorului.
Marele actor a ajuns la spital la spital la finalul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău chiar în timpul unui spectacol.
De ce a dorit Florin Piersic să vină la București
Ulterior, a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, pentru supraveghere, dar familia sa a cerut să fie dus la București, la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, pentru a-și continua tratamentul.
Maestrul de 88 de ani a fost transferat marți seara, cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la București și se află în stare stabilă.
Se pare că Florin Piersic și-a exprimat dorința de a fi tratat de medicul care i-a făcut prima operație, potrivit spuselor lui Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii.
„A fost transferat prin înțelegere cu cei de la Spitalul Matei Balș care l-au operat si prima dată. El a dorit să fie tratat tot de acel medic care i-a făcut prima operație”.
Medicul care l-a operat pe Florin Piersic rupe tăcerea: A fost o nenorocire foarte mare
Doctorul Horia Roșianu, medicul cardiolog care s-a ocupat de Florin Piersic a făcut primele declarații despre starea actorului, dar și despre cum a decurs de fapt intervenția.
Dr. Roșianu este medicul care i-a montat lui Florin Piersic, în urmă cu 15 ani stimulatorul cardiac, prin urmare i s-a părut normal să rezolve tot el problema apărută.
„E o infecție dublă: infecția protezei și infecția sondelor cardiace. E bine. S-a întâmplat să fiu în concediu de odihnă, dar oricum tratamentul antibiotic trebuia făcut.
Oricum a fost o nenorocire foarte mare. Când vezi o vegetație pe o sondă cardiacă, nu sari imediat pe ea, trebuie administrat tratament adecvat.
Împreună cu o comisie, cu medicii anesteziști, cu colegi de cea mai înaltă clasă, am depistat că pe sonde sunt vegetații, dar s-a pus problema ce se rezolvă mai întâi, infecția protezei de genunchi, sau desfundarea sondelor.
Din punct de vedere cardiac, am strâns repede o echipă de 11 colegi și împreună, într-o zi de Paști, duminică dimineață, calmi și liniștiți, în 45 de minute am operat marele actor, am extras stimulatorul și sondele fără nicio problemă”, a explicat dr. Roșianu, potrivit România TV.
Trebuie să continue tratamentul infecțios
De asemenea, acesta a spus că starea clinică s-a ameliorat, însă un institut de ortopedie sau infecțioase trebuie să se ocupe în continuare de starea actorului.
„Noi treaba ne-am făcut-o. Astfel, discutând și cu familia, am pus alternativa. Eu am sugerat că de al doilea focar de infecție de la genunchi să se ocupe același medic care s-a ocupat de proteza de genunchi, așa cum eu m-am ocupat de sondele pe care eu le-am aplicat acum 15 ani.
El trebuia să ajungă într-o unitate unde să continue tratamentul infecțios”, a mai spus Horia Roșianu.