Sari la conținut

Dieta suedeză te ajută să scapi de pâna la 5 kilograme într-o săptămână. Meniul complet

Dieta suedeza e un sistem de nutritie pus la punct care te ajuta sa scapi rapid de kilogramele in plus prin reglarea metabolismului. Dieta suedezase bazeaza pe terci din faina de hrisca, lapte cu continut redus de grasime, cartofi, fructe si legume si poti slabi cu ajutorul ei intre 3 si 5 kilograme intr-o saptamana.

Dieta suedeza detaliata pe zile :

Luni
Mic dejun: 1 pahar de lapte cu continut redus de grasime si terci din faina de hrisca.
Pranz: 100 g branza de vaca, salata de rosii, ceapa si piper verde si un pahar de lapte cald.
Cina: 3 cartofi copti, 200 g de sfecla de zahar la care se adauga smantana cu continut redus de grasime, 1 felie de paine neagra.

Marti
Mic dejun: 1 pahar de lapte si terci din faina de hrisca.
Pranz: 250 g de peste fiert, 2 cartofi fierti, salata verde cu o lingurita de ulei vegetal.
Cina: 200 g de salata din varza alba si ceapa, la care adaugi o lingurita de ulei vegetal, 1 ou fiert, 1 pahar de lapte.

Miercuri
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 60 g branza de vaci, 1 felie de paine neagra.
Pranz: 250 g pui la cuptor fara piele, 100 g de salata de legume la alegere, 1 pahar de suc natural de mere.
Cina: 150 g de piure de cartofi, 80 g de branza de vaci, 1 felie de paine neagra, un pahar cu lapte.

Joi
Mic dejun: 1 pahar cu suc natural de mere, 2 felii de paine prajita.
Pranz: 100 g de terci din faina de hrisca, la care adaugi o bucata mica de carne fiarta, 150-200 g de mere sau portocale.
Cina: 100 g orez brun, 150 g de salata de rosii, ceapa si o lingurita de ulei vegetal, 1 pahar de lapte.

Vineri
Mic dejun: 1 pahar de iaurt cu continut redus de grasime, 1 portocala.
Pranz: o bucatica de pui fara piele, 100 g de cartofi fierti, o ceasca de ceai fara zahar.
Cina: 150 g capsuni sau portocale, 200 g din orice fruct la alegere(mere, pere, kiwi, prune etc), 1 pahar de suc natural de mere.

Sambata
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 200 g de terci din faina de hrisca.
Pranz: 150 g de cartofi fierti, 150 g de carne fiarta, 1 mar, 1 portocala.
Cina: 100 g de orez brun, 200 g de salata din varza alba, castraveti, piper verde, ceapa si o lingurita de ulei vegetal.

Duminica
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 150 g de orez brun fiert.
Pranz: 200 g de peste fiert sau prajit, 100 g de cartofi fierti, 1 mar, 1 portocala, 1 ceasca de suc natural de portocale.
Cina: salata din legume la alegere, 1 felie de paine neagra, 1 mar, 1 pahar de suc natural de mere.

Este de asemenea recomandat sa bei un pahar mare de apa inaintea fiecarei mese.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel