Din cuprinsul articolului
Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca intoxicații alimentare. Această contaminare poate apărea în timpul producției de ouă ori prin manipularea necorespunzătoare dinainte sau în timpul preparării acestora.
Ouă pe care ar trebui să le eviți!
Medicul Virgil Stroescu a atenționat cu privire la pericolele consumului de ouă de rață, care pot cauza intoxicații alimentare letale. Virgil Stroescu a precizat că ouăle de rață au un risc mai mare de a fi contaminate cu bacterii și de transmitere a bolilor față de cele de găină.
Trebuie înțeles că ouăle de rață au nevoie de o manevrare și păstrare corespunzătoare astfel încât să se evite riscul de infectare. Prin urmare, nu este recomandat să pregătiți maioneză cu ou de rață sau de gâscă, chiar pentru a evita posibilele complicații asociate.
„Este periculos consumul lor pentru că poate genera o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ele”, a zis medicul Virgil Stroescu.
Ce spune medicul despre ouă
Medicul nutriționist spune că gălbenușul are de două ori mai mult colesterol decât e necesar.
„Dintr-un ou iese un pui cu gheare, cu mațe, cu pene, nu? E, astea organismul trebuie să le dea afară până la urmă când consumăm pentru că din el ies toate, acolo sunt germenii lor. A doua problemă, oul are cea mai bună proteină a planetei, albușul. În schimb, gălbenușul are de două ori mai mult colesterol decât e necesar.
Două ouă pe zi crește riscul de boli cardiovasculare extraordinar. nu vă spun prostii, sunt ultimele cercetări. Colesterolul este cel mai dăunător factor al planetei, este killer-ul numărul unu pentru că cele mai multe boli ale planetei sunt bolile cardiovasculare. Toate produsele animale au colesterol, toate produsele vegetale nu au colesterol!
Și atunci când un om are probleme mari cu colesterolul ce să facă? Ia medicamente? Nu domnule, nu mai mânca produse animale pentru ca să îți scadă colesterolul”, a mai precizat acesta.