Pierderea eficientă în greutate este imposibilă fără activitate fizică și o dietă adecvată, care să includă alimente sănătoase și săţioase.
Expertul în nutriţie Lisa Young indică 6 tructuri eficiente care accelerează pierderea în greutate:
– consumul de produse diuretice şi hipocalorice
– consumul de produse cu conținut scăzut de carbohidrați
– includerea proteinelor slabe și vegetale în dietă
– consumul de fructe şi legume
– controlul porţiilor de alimente cu conţinut de grăsimi
– eliminarea alimentelor procesate
„Mâncărurile care au un conținut scăzut de carbohidrați, sunt diuretice şi hipocalorice dau senzaţia de saţietate mult mai rapid. De exemplu, salata verde, castraveții, dovlecelul, ţelina, roşiile, căpşunile, cireşele, portocalele”, spune dr. Young.
„Amintiți-vă că este foarte important ca organismul dumneavoastră să ia proteine în fiecare zi. Se găsesc în carnea slabă, pește și fructe de mare, ouă, brânză, nuci și leguminoase. Ar trebui să mâncați mai multe legume și fructe în fiecare zi. Sunt bogate în fibre, așa că te vei putea simți plin mai mult timp”, adaugă expertul.
De asemenea, specialistul recomandă să consumați mai multe legume fără amidon, inclusiv broccoli, verdeață și conopidă, deoarece acestea sunt sărace în calorii și bogate nu doar în fibre, ci și în vitamine și minerale.
„Dacă încerci să slăbești, este bine să eviți alimentele ultra-procesate, deoarece nu au nicio legătură cu alimentația sănătoasă. Avocado, peștele, ouăle și măslinele sunt bune, dar este important să nu exagerezi și să nu le consumi în cantități excesive, deoarece acest lucru va înrăutăți procesul de slăbire”, atrage atenţia nutriționista.
De menţionat că majoritatea specialiştilor în nutriţie exclud aproape în totalitate carbohidrații din diete, mai ales după vârsta de 50 de ani, întrucât aceștia se transformă rapid în grăsime corporală.