Sari la conținut

Se dau bani de la stat înainte de Paște, chiar înainte de Săptămâna Mare. Te încadrezi în cerințe?

bani
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Autoritățile au decis să pună la dispoziție tichete sociale pentru Paștele 2024, destinate românilor cu venituri mici. Cei care se încadrează în criterii trebuie să știe că nu vor primi automat acest sprijin, ci trebuie să depună o cerere pentru a obține voucherul.

Dacă aveți venituri mici și aveți nevoie de un ajutor suplimentar pentru a vă acoperi mesele de Paște, avem vești bune pentru dumneavoastră! Puteți primi ajutor financiar prin intermediul unor tichete speciale.

Pentru a solicita aceste tichete, tot ce trebuie să faceți este să depuneți o cerere la sediul Direcției Publice de Protecție Socială până la data de 10 aprilie 2024.

În Gorj, valoarea unui astfel de tichet este de 70 de lei, iar persoanele interesate de acet ajutor sunt așteptate la sediul instituției pentru a-și depune cererea, transmite România TV.

Tichete de Paște vor primi și cei din Rovinari. Aici însă valoarea tichetului social este de 150 de lei. Cetățenii trebuie să facă o cerere către autoritățile locale și să atașeze și anumite documente pentru a beneficia de tichetele de Paște.

Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari

Tichetele sociale vor fi distribuite de către Poșta Română, începând cu data de 18 aprilie 2024, în majoritatea localităților. Până pe data de 26 aprilie, banii vor ajunge la toate persoanele eligibile.

De menționat este faptul că o persoană poate primi un singur tichet, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, stabilite prin lege.

Cei 125 de lei de la stat pot fi folosiți doar pentru achiziționarea produselor alimentare.

Beneficiarii nu au voie să cumpere băuturi alcoolice și țigări cu acești bani.

Tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, următoarelor categorii:

  • Românii care au un venit minim de incluziune, stabilit în baza Legii 196/2016;
  • Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;
  • Pensionarii care au venituri proprii, nete, mai mici sau egale cu 1.450 de lei;
  • Pensionarii care au un venit mai mic sau egal decât pensia socială minimă, stabilită prin lege;
  • Persoane cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei;
  • Persoane care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

Un detaliu extrem de important este că un beneficiar nu poate primi mai mult de un tichet. Chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, legea spune clar că nu are voie să primească decât 125 de lei din partea statului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel