Sari la conținut

Fructe care scad acidul uric în mod natural

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Acidul uric – în spatele acestui termen se află denumirea unui produs rezidual format în organism. Acesta este excretat în urină, dar uneori nivelurile sale în organism sunt atât de ridicate încât o parte din el rămâne în interior.

Nivelurile scăzute de acid uric pot fi tolerate, dar nivelurile ridicate pot provoca hiperuricemie, ceea ce duce la gută (o formă de artrită). Prin urmare, este foarte important să se regleze nivelul de acid uric din organism pentru a preveni consecințele grave asupra sănătății.

Guta este un tip de artrită cauzată de niveluri ridicate de acid uric ( hiperuricemie ). Aceasta duce la dureri acute la nivelul articulațiilor atunci când cristalele de urat se acumulează acolo. De asemenea, poate provoca o creștere a acidității urinei și a sângelui.

Cele mai bune fructe pentru scăderea nivelului de acid uric din organism

Fructele care scad nivelul de acid uric din organism sunt merele, cireșele, fructele de pădure, lămâia, potrivit publicației The Health Site. Merele conțin acid malic, care ajută la neutralizarea acidului uric din sânge.

Pe lângă beneficiile merelor, oțetul de mere ajută și el la controlul nivelului de acid uric. Adăugați 2 linguri de oțet la un pahar de apă caldă și beți. Beți de 2 ori pe zi pentru a controla nivelul de acid uric.

Cireșele sunt bogate în antociani, care au proprietăți antiinflamatorii. Acestea împiedică cristalizarea acidului uric în urat și, astfel, previn acumularea acestuia. În plus, cireșele neutralizează acidul din organism și reduc durerea.

Fructe de pădure – dacă aveți un nivel ridicat de acid uric în sânge, începeți să mâncați căpșuni și afine. Aceste fructe de pădure au proprietăți antiinflamatorii și reduc durerea și inflamația.

Nivelurile ridicate de acid uric pot fi reduse prin consumul de suc proaspăt de castraveți, sfeclă și morcovi. Acidul citric ajută la controlul nivelului de acid uric, dizolvându-l și împiedicând creșterea nivelului. Se recomandă consumul de apă cu lămâie de două-trei ori pe zi.

Consumul mai multor fibre, care se găsesc în fructe și legume, ajută la controlul nivelului de acid uric din sânge și urină. De asemenea, ajută la echilibrarea insulinei și a nivelului de zahăr din sânge, prevenind riscul de diabet.

Consumul de ceai verde este, de asemenea, recomandat. Acesta este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea nivelului de acid uric și la reducerea riscului de apariție a gutei.

Apa este, de asemenea, necesară combaterii problemelor de sănătate, în special a celor legate de acidul uric. Apa ajută la eliminarea mai rapidă a elementelor toxice din organism. Consumul acesteia în cantități suficiente susține funcția rinichilor și eliminarea acidului uric, adaugă publicația.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel