Sari la conținut

Mihail Pautov, cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială

Medic specialist de chirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Mihail Pautov explica beneficiile unei vieti sexuale active

Medicul Mihail Pautov dezvăluie cea mai simplă metodă de a scădea tensiunea arterială!

Potrivit medicului, expunerea la căldură, în special prin utilizarea săunei, face adevărate minuni în cazul celor care suferă de hipertensiune arterială.

Expunerea timp de 15 minute pe zi, de-a lungul a două săptămâni poate aduce mari beneficii pentru sănătatea inimii.

„Dacă ai un pic de hipertensiune sau chiar mai multă hipertensiune și vrei să o scazi într-un mod simplu și plăcut introducând un element de stil de viață o poți face prin saună sau expunere deliberată la căldură.

Există un studiu, iar oamenii care au fost expuși la căldură prin saună timp de 15 minute în fiecare zi timp de două săptămâni și-au scăzut hipertensiunea arterială cu o medie de 10 milimetri coloană de mercur, ceea ce este un rezultat incredibil”, a declarat medicul Mihail Pautov într-un clip postat pe TikTok.

@doctor.mihail

Lasa intrebarea ta despre sauna in comentarii

♬ original sound – doctor.mihail

Beneficiile expunerii la căldură asupra sănătății cardiovasculare

Reputatul medic a ținut să precizeze că de-a lungul timpului studiile au arătat și alte beneficii ale expunerii la căldură asupra sănătății cardiovasculare.

„Multe alte studii demonstrează beneficii cardiovasculare. Inima începe să bată mai ușor, vasele de sânge încep să se formeze. Tot organismul începe să se perfuzeze cu mai mult sânge.

Efectele sunt, de fapt, foarte asemănătoare cu efectele benefice pe care le avem în sport, astfel încât sauna trebuie să fie considerată nu doar un mijloc de a te relaxa, ci este ca un sport, doar că tu nu îți contracți musculatura.

Este un sport fără un efort muscular, pentru că beneficiile sunt aproape asemănătoare. Pe lângă asta, apare o creștere a hormonului de creștere, îți cresc niște markeri antiinflamatori, îți scade proteina C reactivă.

În mai multe studii este demonstrat acest lucru și există multe alte efecte benefice”, a mai spus doctorul Mihail Pautov.

Beneficii ale saunei asupra sănătății: efect benefic asupra funcției pulmonare

Un efect benefic poate avea și asupra funcției pulmonare, prin scăderea incidenței răcelilor. Sesiunile regulate de saună reduc incidența pneumoniilor. Studiile au arătat că expunerile moderate (2-3 sesiuni/săptămână) și crescute (4-7 sesiuni/săptămână) au fost asociate cu reducerea riscului de boli respiratorii (bronșite, astm bronșic, pneumonie).

Sesiunile frecvente de saună (4-7/săptămână) reduc cu 66% riscul de demență și cu 65% a riscului de apariție a bolii Alzheimer, comparativ cu cei care au făcut doar o sesiune pe săptămână, conform unor cercetări privind efectele neurocognitive ale saunei.

De asemenea, utilizarea saunei poate duce la scăderea durerii și simptomelor asociate cu afecțiunile musculo – scheletice (coxartroze, gonartroze, spondiloze), artrită reumatoidă, fibromialgia, ameliorarea durerilor de cap.

Sauna poate avea efect protector asupra pielii, prin creșterea stabilității barierei epidermale și creșterea hidratării, cu rol la pacienții cu psoriazis, prin eliminarea scuamelor hiperkeratozice.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel