Din cuprinsul articolului
Micul dejun este o masă crucială pentru toată lumea, inclusiv pentru diabetici, deoarece ajută la reglarea metabolismului zahărului din sânge.
Micul dejun întrerupe postul de peste zi, ceea ce face ca primul aliment pe care îl luați să fie deosebit de important pentru aprovizionarea cu glucoză de care aveți nevoie pentru a produce energie.
Prin urmare, prima masă ar trebui să fie stabilă în ceea ce privește glicemia, eliberând energie treptat și furnizând și alți nutrienți esențiali.
Din fericire, Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, a recomandat trei opțiuni gustoase care ar putea ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge.
El a declarat pentru Expres.co.uk: „Concentrați-vă pe consumul de alimente care ajută la stabilizarea insulinei și a zahărului din sânge, cum ar fi pâinea integrală și iaurtul grecesc simplu.
„Ouăle sunt, de asemenea, benefice pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge pentru persoanele cu diabet, deoarece sunt bogate în proteine. Aceasta nu numai că încetinește digestia, dar încetinește și absorbția glucozei.”
Primul aliment pe care trebuie să-l mănânci dimineața pentru a ține sub control glicemia
Ținând cont de acest lucru, expertul a recomandat să pregătiți o omletă de legume sau să mâncați ouă pe o pâine prăjită integrală.
Ceea ce includeți în meniul micului dejun este la fel de important ca și lucrurile pe care trebuie să le evitați. Kanani a spus: „Cel mai bine este să stai departe de băuturile îndulcite la micul dejun. În schimb, beți ceaiuri din plante, ceai sau cafea neîndulcită și apă.
„Sucurile de fructe și smoothie-urile sunt băuturi nutritive pentru micul dejun, dar diabeticii ar trebui să verifice dacă acestea conțin zaharuri adăugate înainte de a le consuma la micul dejun.”
Farmacistul a explicat, de asemenea, că ar trebui să acordați organismului dumneavoastră ceva timp după ce vă treziți înainte de a rupe postul de peste zi.
El a adăugat: „Nivelul de zahăr din sânge al organismului este în mod natural ridicat atunci când ne trezim și, în general, se recomandă să mâncăm între o oră și o oră și jumătate după ce ne-am trezit.”