Din cuprinsul articolului
Există mai multe metode prin care poți să reduci nivelul colesterolului rău și a zahărului din sânge. Un medic nutriționist rus a dezvăluit o modalitate neobișnuită de a reduce nivelul colesterolului și al zahărului din sânge , și anume consumul unui fruct delicios. Expertul susține că poate ajuta la reducerea colesterolului rău.
Modalitate neobișnuită de a reduce nivelul colesterolului
Curmale, benefice pentru sănătate: reduc colesterolul rău și zahărul din sânge. Dr. Ivanov spune că a fost efectuat un studiu care confirmă capacitatea curmalelor de a reduce nivelul colesterolului. El a subliniat că aceste fructe nu pot înlocui medicamentele, dar pot fi un adjuvant util pentru o abordare cuprinzătoare a controlului nivelului de colesterol.
Indicații de la medic: Fructul se consumă imediat după masă
Medicul a mai subliniat că includerea curmalelor în dietă poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, mai ales după masă, care însoțește adesea prediabetul. El recomanda însa ca aceste fructe să nu fie consumate în cantități mari, intrucat au un indice glicemic ridicat.
Fructele nu pot înlocui medicamentele
„Totuși, dacă nu exagerezi, atunci curmalele sunt un produs excelent”, mai spune medicul. De asemenea, nu este recomandat să mănânci curmale înainte de masa principală și înainte de culcare, cel mai bine este să le consumi în prima jumătate a zilei, după masă.
Medicii recomandă ca adulții diabetici să se abțină de la a include aceste fructe uscate în dieta lor.
„Studiile care examinează efectul curmalelor asupra zahărului din sânge arată că acestea nu cresc nivelul de zahăr din sânge mai mult decât pâinea. Nu conțin zaharoză pură, așa că nu provoacă creșteri bruște ale nivelului de zahăr. Acesta este motivul pentru care endocrinologii permit includerea curmalilor în alimentația bolnavilor de diabet. Este important să înțelegeți cantitatea zilnică admisă.
Pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 1, cantitatea maximă zilnică de curmale este de 2-3 bucăți, iar pentru pacienții cu diabet de tip 2 – 2 bucăți”, spune expertul.
Curmalele conțin multe substanțe utile: beta-caroten, acid folic, vitaminele C, A și P, oligoelemente (fier, mangan, zinc, fosfor). Au următoarele proprietăți utile:
Conțin aminoacizi unici, pot satura bine foamea. Ele ajută în lupta împotriva deficiențelor de vedere. Acestea reduc riscul bolilor cardiovasculare (accidente vasculare cerebrale și infarct miocardic). Ele reduc riscul de depresie. Combate eficient constipatia. Ele întăresc oasele. Ele ajută la restabilirea funcției creierului. Ele întăresc sistemul imunitar. Acestea reduc riscul de a dezvolta boli neurodegenerative precum boala Alzheimer, potrivit sursei.