Din cuprinsul articolului
Adina Alberts precizează că sunt legume care, consumate în mod frecvent, scad semnificativ riscurile de atac de cord.
Adina Alberts a afirmat că este esențial să se adopte un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată în vederea prevenirii pericolului de infarct miocardic acut.
1.Avocado
„Avocado este delicios și foarte sănătos. Poate fi preparat în diverse moduri, astfel încât să fie sub formă de pastă, de supă sau adaos la salate. Avocado este foarte bogat în grăsimi bune care protejează sistemul cardiovascular și preîntâmpină apariția infarctului miocardic”, spune Adina Alberts.
2. Roșii
„Roșiile conțin acel licopen. Licopenul este cea mai bună substanță care se găsește în alimentația noastră și care previne apariția infarctului miocardic. Protejează sistemul cardiovascular. Licopenul se găsește și în ardeiul roșu, deci în toate legumele care au culoarea roșie”, a mai declarat Adina Alberts.
3. Broccoli
„Broccoli e o legumă care intră mai greu în alimentația noastră. Nu prea ne-am obișnuit să o consumăm, dar ar trebui să facem eforturi și să o introducem pentru că are foarte multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii este și acela de a preveni infarctul miocardic acut”, a precizat Adina Alberts.
4. Leguminoase boabe (fasole, linte, mazăre)
„Fasolea, lintea, mazărea, leguminoasele acestea boabe, care sunt extraordinar de bune. Fasolea scade tensiunea arterială. Dacă noi am ști cum să ne alimentăm corect nu am avea niciodată nevoie de medicamente. Mă refer din perspectiva cardiovasculară. Haideți să încercăm să mâncăm mai des fasole, mazăre și linte”, a spus medicul.
5. Morcovi
„Morcovii sunt legume benefice. Sunt foarte bogați în vitamine, dintre care vitamina A. Nu trebuie să exagerăm cu morcovii. Oricum consumăm destui morcovi. Morcovul este prezent în orice fel de mâncare gătită, în 90% dintre tipurile de mâncăruri gătite reprezentând baza de la care se pleacă în procesul de gătire pentru că dă gust, are o dulceața aparte și astfel reprezintă baza de la care se pleacă atunci când ne apucăm de gătit. Morcovul are și acest beneficiu de a preveni apariția infarctului de miocard”, a adăugat Adina Alberts, într-un video pe Facebook.