Sari la conținut

Cum să elimini rapid alcoolul din organism – 3 sfaturi de la medici

mahmureala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
mahmureală

Cu cât organismul este capabil să „proceseze” mai repede alcoolul consumat, cu atât mai repede o persoană va reveni la starea sa normală. Dar dacă trebuie să vă reveniți mai repede, există câteva recomandări medicale care vă vor ajuta.

Toate acestea nu garantează rezultate imediate, dar pot accelera procesul. Medicii ruși Dr. Elena Tikhomirova și Dr. Yuri Sivolap recomandă nu doar consumul de mai multe lichide, ci și consumul de chefir, saramură și ouă.

Metoda numărul 1: Mai multe lichide

În dimineața de după petrecere, trebuie să beți cât mai multă apă. Optați pentru apă minerală. Sucul de roșii sau de citrice, ceaiul cu lămâie și apa plată simplă cu lămâie sunt, de asemenea, potrivite.

Dr. Elena Tikhomirova explică faptul că procesul de descompunere a etanolului în organism decurge după cum urmează: se transformă în acetaldehidă, acetaldehida se transformă în acid acetic, acidul acetic se transformă în apă și dioxid de carbon, scrie sursa.

Metoda numărul 2: Chefir, saramură și ouă

Proteinele, vitaminele, mineralele și bacteriile conținute în produsele lactate fermentate ajută în cazul mahmurelii. Acestea au un efect pozitiv asupra activității tractului gastrointestinal, protejează ficatul și elimină substanțele nocive din organism.

Castraveții și varza vor ameliora, de asemenea, simptomele mahmurelii, deoarece restabilesc echilibrul apă-sare din organism. Acestea conțin o cantitate mare de vitamine și electroliți – potasiu și magneziu.

Ouăle omletă sau fierte sunt utile ca aliment în această stare. Cert este că ouăle conțin cisteină, un aminoacid care ajută la combaterea acetaldehidei toxice (un produs de descompunere a etanolului în organism).

„Vorbind de saramură, nu trebuie să uităm că, consumând-o în timpul mahmurelii, deshidratăm și mai mult organismul epuizat. De aceea, ar trebui să beți și mai multă apă pură împreună cu saramura”, spune Dr. Yuri Sivolap.

Metoda numărul 3: Voma

„În caz de intoxicație cu alcool, este important să evacuați alcoolul rămas din cavitatea stomacală, pentru aceasta vă puteți induce voma. Beți cel puțin trei pahare de apă sărată și induceți voma. Dacă impulsurile de vomă nu se opresc, trebuie luate măsuri urgente.

La domiciliu, trebuie să vă clătiți capul cu apă cu gheață sau să aplicați niște gheață pe ceafă. Băutul multor lichide vă va ajuta, puteți lua un produs rehidratant (pentru a corecta pierderile de electroliți și lichide) și ar trebui să vă abțineți de la mâncare”, sfătuiește Dr. Tihomirova.

În cele mai multe cazuri, alcoolul rămâne în organism până la 12 ore. Acest lucru înseamnă că poate fi detectat printr-un test de sânge în termen de 12 ore de la ultimul pahar și chiar și două luni mai târziu printr-un test de păr.

Un etilotest poate arăta prezența alcoolului în organism timp de 13 până la 24 de ore, în funcție de cât de mult ați băut cu o zi înainte. Testele de urină pot detecta alcoolul la 12 până la 80 de ore de la ultima băutură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel