Sari la conținut

Scandalul corupției: Bijuterii de aur și ceasuri de lux în dosarul angajărilor la Spitalul din Botoșani

Bijuterii de aur și ceasuri de lux în dosarul angajărilor
Sursă foto:Curs de Guvernare
În urma unei anchete desfășurate de Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). S-a descoperit că mai mulți indivizi au primit mită.

Bijuterii de aur și ceasuri de lux în dosarul angajărilor la Spitalul din Botoșani. În urma unei anchete desfășurate de Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). S-a descoperit că mai mulți indivizi, inclusiv personal medical, ar fi beneficiat de mită sub forma bijuteriilor și a sumelor de până la 15.000 de euro în schimbul obținerii unor posturi la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

Această investigație a condus la punerea în mișcare a acțiunii penale începând cu 13 și 14 decembrie 2023 împotriva a 15 inculpați, iar procurorii au dispus luarea unor măsuri preventive.

Bijuterii de aur și ceasuri de lux în dosarul angajărilor la Spitalul din Botoșani

Printre cei vizați se află 11 persoane, inclusiv Caba Doina, care la momentul faptelor era manager al spitalului, Crîșmaru Coca Stela, fost director de îngrijiri, și alți membri ai personalului medical. Aceștia au fost reținuți pentru săvârșirea unor infracțiuni grave.

Precum luare de mită, trafic de influență și folosirea informațiilor confidențiale în mod fraudulos. De asemenea, patru persoane, printre care medici și asistenți medicali, au fost plasate sub control judiciar.

Conform informațiilor furnizate de DNA, ancheta se axează pe infracțiuni de corupție și asimilate corupției petrecute în perioada 2018-2023.

Acestea au avut loc în contextul fraudării concursurilor de promovare și ocupare a posturilor, precum și a transferurilor de personal medical în cadrul SJU ,,Mavromati” Botoșani.

Potrivit comunicatului, inculpații ar fi cerut și primit mită de la diverse persoane, inclusiv personal medical, pentru a facilita angajările în instituție.

Suma totală de bani identificată drept mită se ridică la aproximativ 65.000 de euro

Suma mitei varia între 8.000 și 15.000 de euro pentru posturi de asistenți medicali și între 2.000 și 5.000 de euro pentru posturi de altă natură.

Se menționează că aceste sume creșteau în funcție de adaosul fiecărui intermediar implicat în această schemă ilegală.

În plus, DNA evidențiază că, până în prezent, suma totală de bani identificată drept mită se ridică la aproximativ 65.000 de euro, alături de bijuterii și alte avantaje materiale.

Ancheta este în curs, iar cele 11 persoane reținute vor fi prezentate Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

DNA continuă actele de urmărire penală și față de alte persoane implicate în această rețea infracțională, conform stirileprotv.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel