Sari la conținut

Băutura matinală care te scapă de paraziţii intestinali. Întăreşte oasele şi scade colesterolul

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul regulat al acestei băuturi sprijină procesele naturale de detoxifiere ale organismului, fiind un bun protector inclusiv împotriva paraziţilor intestinali.

Prezenţa paraziţilor intestinali poate duce la boli cronice dacă nu sunt depistaţi şi eliminaţi la timp prin tratament. Paraziţii sunt microorganisme pătrund în organism şi folosesc sistemul digestiv drept adăpost, hrănindu-se cu nutrienţii acestuia.

Aceştia sunt sub forma de protozoare (cum ar fi Giardia) sau viermi (cum ar fi oxiurii sau tenia) şi se reproduc în intestine sau în alte zone ale corpului. Paraziţii pătrund în tubul digestiv, cel mai frecvent din cauza nerespectării regulilor de igienă, adică pe cale fecal-orală, de exemplu prin mâncatul cu mâinile murdare.

Paraziţii intestinali în corpul uman se manifestă printr-o serie de simptome ce variază de la diaree, dureri musculare, greaţă, balonare, vărsături, eczeme și diverse erupții ale pielii sau anemie până la oboseală cronică şi probleme cu articulaţiile.

Băutura matinală cu efecte miraculoase

Această băutură care se consumă dimineaţa pe stomacul gol este ușor de preparat: diluați 1 lingură de miere într-un pahar de apă caldă. Se amestecă totul bine și se bea pe stomacul gol.

Potrivit specialiştilor, consumul zilnic de apă cu miere în fiecare zi susţine funcționarea tuturor organelor gastrointestinale, îmbunătățeşte imunitatea şi activitatea celulelor hepatice şi reduce inflamația din organism.

Beneficii medicale multiple

În plus, consumul de apă cu miere poate fi benefic din următoarele motive:

–  favorizează pierderea în greutate, mai ales dacă este consumată în locul băuturilor zaharoase cu un conținut ridicat de zahăr sau cofeină.

– menține normal nivelul de lichide din organism;

– combate constipația și simptomele de reflux acid;

– ameliorează durerile de gât și calmează tusea, fiind o alternativă mai naturală la siropurile/comprimatele antitusive;

– îmbunătățește calitatea somnului datorită conținutului său de carbohidrați, care eliberează neurotransmițătorul calmant serotonina;

– reduce edemele;

– combate greața (mai ales dacă adăugați ghimbir);

– previne stresul oxidativ (în special mierea crudă și mierea de manuka, care au proprietăți antioxidante și antimicrobiene puternice);

– atenuează simptomele de alergie. Mierea, în special cea de producție locală, conține enzime și alți compuși care ajută organismul să se obișnuiască cu alergenii, inclusiv cu polenul.

– asigură un boost de energie datorită zaharurilor și carbohidraților pe care le conţine.

Întăreşte oasele şi scade colesterolul

Mierea scurtează chiar și perioada de recuperare și ajută la întărirea oaselor. Consumul ei ajută la normalizarea nivelului de colesterol prin creșterea nivelului de colesterol „bun” HDL.

Consumată cu moderație, apa cu miere vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă sau chiar să slăbiți. Astfel, o porție de apă cu miere conține 6-12 grame de zahăr și 25-50 de calorii, în timp ce apa minerală conține aproximativ 30 de grame de zahăr și mai mult de 100 de calorii.

Atunci când este combinată cu scorțișoară, mierea menține nivelul normal al zahărului din sânge și combate alergiile, deoarece scorțișoara este bogată în polifenoli și alți antioxidanți. În plus, scorțișoara are efecte antiinflamatorii, antidiabetice, antimicrobiene, anticancerigene și hipolipemiante.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel