Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei asupra diabetului de tip 2. Cercetările au arătat că adoptarea unei diete corecte duce la pierderea în greutate şi, în multe cazuri, la remisia acestei boli.
Glicemia crește ca răspuns la alimente, așa că dacă aveți diabet de tip 2 ar trebui să mâncați alimente care încetinesc creșterea zahărului din sânge după masă.
Pentru a reduce nivelurile zahărului din sânge, dr. Shannon Knapp de la Clinica Cleveland din SUA recomandă o metodă simplă, care nu necesită nici un medicament. Un truc simplu pentru scăderea glicemiei postprandiale este o plimbare de până la 5 minute după masă.
„Activitatea fizică afectează aproape instantaneu nivelul zahărului. Un astfel de obicei sănătos are, de asemenea, un efect pe termen mai lung – în timp va ajuta organismul să folosească insulina mai eficient”, dezvăluie dr. Knapp.
Medicul recomandă ca această regulă să devină un obicei în special pentru persoanele care suferă deja de diabet și iau medicamente pentru reglarea nivelului de zahăr. În plus, controlul dietei și reducerea nivelului de stres au un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr.
Alimente recomandate persoanelor cu diabet
Produsele care ar trebui să fie prezente în meniul zilnic al persoanelor cu diabet sunt:
– citrice;
– fructe (avocado, cireșe, mere dulci și acrișoare);
– legume verzi (dovlecei, dovlecei, varză, castraveți, fasole verde, spanac etc.);
– usturoi;
– ierburi proaspete;
– nuci (caju, arahide, nuci, nuci braziliene, migdale, alune);
– seminte de dovleac si floarea soarelui;
– condimente (scorțișoară, cuișoare, muștar, ghimbir, piper negru și roșu, turmeric, orice ierburi uscate);
– fructe de mare;
– pește slab;
– brânzeturi de soia;
– leguminoase (mazăre, năut, fasole neagră);
– cereale.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).